Mielőtt újra összejönnél az exeddel, tedd fel neki az alábbi 5 kérdést

Mielőtt újra összejönnél az exeddel, tedd fel neki az alábbi 5 kérdést

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mielőtt újra összejönnél az exeddel, tedd fel neki az alábbi 5 kérdést

Gyakran elfelejtjük, hogy egy kapcsolatban nem csak mi létezünk, hanem egy másik ember is, akinek a mieinktől teljesen eltérő gondolatai és szándékai is lehetnek. Ugyanígy elfelejtjük ezt akkor is, ha már külön vagyunk, de a szívünk visszahúzna az exhez – éppen ezért, ha ilyesmin gondolkozol, először tedd fel neki ezeket a kérdéseket, és várd meg a választ. Nagyon sokat tanulhatsz belőle!

1. Össze tudnál velem jönni újra?

Érdemes az alapokkal kezdeni – ha őt nem érdekli egy újrakezdés, te a fejedre is állhatsz, akkor sem lesz belőle igazán semmi. Nem tudsz meggyőzni valakit akkor, ha jól érzi magát nélküled, vagy ha valamilyen más oknál fogva döntötte el, hogy nem kell neki többet ez a kapcsolat.

Csak akkor próbálkozz tovább, ha megkaptad a zöld utat, egyébként pedig tartsd tiszteletben az érzéseit.

2. Szerinted miért szakítottunk?

Biztosan megvan a saját elképzelésed a kapcsolatról és arról is, miért és hogyan lett vége az egésznek. De sokat tanulhatsz abból, ahogyan ő látja a helyzetet, pláne akkor, ha egy ideje már külön vagytok, és neki is volt lehetősége higgadtan átgondolni mindent. Így már biztosan nem idegből fog válaszolni, és meg tudjátok beszélni azokat a problémákat, amik aztán a véghez vezettek.

3.
Mit gondolsz a külön töltött időről?

Érdekes lehet rájönni, hogy tanult-e valamit az esetből a másik, vagy még mindig ugyanúgy gondolkodik mindenről. Ez kulcsfontosságú a kapcsolat szempontjából, hiszen ha ugyanabba a helyzetbe csöppentek vissza, mint amiből kiléptetek, és egyikőtök sem változott, az ugyanazt az eredményt fogja hozni, mint legutóbb.

4. Mit tettél volna másképp a kapcsolatunkban?

Ebből is tökéletesen le lehet szűrni, hogy a srác hogyan gondolkozik a helyzetről, és tanult-e bármit abból, hogy külön voltatok. Ha még mindig úgy gondolja, hogy ő mindent jól csinált, és csak rád keni az egész szakítást, valószínűleg nem érett meg lelkileg arra, hogy újra a párod legyen – hacsak nem tényleg száz százalékig a te hibád volt a dolog, de ez meg olyan ritka, hogy nem érdemes rajta gondolkozni.

5. Hajlandó vagy dolgozni a problémáinkon?

Egy kapcsolat sem amiatt megy tönkre, hogy problémák jelentkeznek benne – inkább amiatt, hogy legalább az egyik fél nem hajlandó dolgozni rajtuk. Ha mindketten képesek vagytok beletenni a munkát a dologba, mert ér nektek ennyit a másik közelsége, akkor semmi nincs veszve. Ha nem, és a könnyebb kiutat keresitek, inkább folytassátok továbbra is külön.

Képek forrása: AllaSerebrina/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást