A fordított ananásztorta receptje – amiért Michael Kors is odavan!

A fordított ananásztorta receptje – amiért Michael Kors is odavan!

Címlap / Életmód / Receptek / A fordított ananásztorta receptje – amiért Michael Kors is odavan!

Michael Kors büszkén mutatta meg, hogy bizony otthon mostanában sokszor ő mos, főz, sőt, még sütni is szokott. Bár elmondta, hogy nem tartja magát kifejezetten nagy szakácsnak, de egy salátát bármikor könnyedén összedob, akárcsak egy nagy adag húsgombócos spagettit. Utóbbit pedig olyan remekül készíti, hogy egy jótékonysági akció keretében rászorulóknak is főzött belőle. 

A divattervező kedvenc receptje mégis egy süteményé, méghozzá nagymamája, Bea fordított ananászos tortája. Ez a finomság különösen közel áll a szívéhez, hiszen mindig emlékezteti az imádott nagymamájára, aki gimnáziumi igazgató volt, de sok tekintetben hasonlított Michaelre. Szerette a divatot, a stílust és a sütést, ananásztortát pedig különösen nagy örömmel készített. Szerencsére Michael azt is megosztotta, hogyan készül, így te is bármikor kipróbálhatod.

 

Hozzávalók:

  • 1 konzerv szeletelt ananász a levével együtt
  • 170 g vaj vagy margarin
  • 1 csésze világosbarna cukor
  • 1 kis üveg koktélcseresznye
  • 4 nagy tojás
  • 2 nagy tojássárgája
  • 1 csésze apróra vágott pekándió
  • 1,5 teáskanál vaníliaaroma
  • 1,5 csésze liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1⁄2 teáskanál só
  • 1,5 csésze kristálycukor

Elkészítés:

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, és 180°C-ra előmelegítjük.
  2. Az ananászkarikákat lecsepegetjük.
  3. Egy öntöttvas serpenyőben vagy egy kerek tortaformában közepes lángon felolvasztunk 60 g vajat. 
  4. A folyós vajhoz hozzákeverjük a világosbarna cukrot, és addig kevergetjük, amíg folyós állagú nem lesz. Ha ez megtörtént, levesszük a serpenyőt a tűzről. 
  5. Egy egész szelet ananászt a serpenyő közepére helyezünk, majd köréje teszünk hét további szeletet. 
  6. Az ananászszeletek közepére koktélcseresznyéket teszünk, a pekándiót pedig erősen a szeletek közötti résekbe nyomkodjuk.
  7. Egy tálban habosra keverjük a négy egész tojást.
  8. A két tojássárgáját addig keverjük a vaníliaaromával, amíg egyenletes, folyós állagot nem kapunk.
  9. Fogunk egy botmixert, és egy edényben lassú mozdulatokkal összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  10. Megolvasztjuk a maradék vajat, és botmixerrel a száraz hozzávalókhoz keverjük. 
  11. Fokozatosan, kis adagokban a tál tartalmához adjuk a tojásos keveréket, és közepes sebességgel addig keverjük botmixerrel, amíg a tojás teljesen elvegyül a tésztában.
  12. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd a gyümölccsel bélelt serpenyőbe vagy tortaformába kanalazzuk, végül pedig egyenletesen elsimítjuk.
  13. A serpenyőt vagy a tortaformát a sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. 
  14. Tűpróbát végzünk. Ha a tészta megsült, hagyjuk, hogy kihűljön.
  15. Ha kihűlt, egy kis, éles késsel megvágjuk a serpenyő vagy a tortaforma szélénél a tésztát, hogy lássuk, mennyire könnyen kivehető.
  16. Előveszünk egy nagy tányérat, és serpenyő vagy a tortaforma tetejére helyezzük, majd a kettőt megfordítjuk.
  17. Ha a tortából néhány kis darab a formába ragadt, azokat kiskanállal néhány mozdulattal visszahelyezzük. 
  18. Felszeleteljük a fordított ananásztortát, és máris fogyaszthatjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást