Mézes zabkeksz banánnal és mazsolával

Mézes zabkeksz banánnal és mazsolával

Címlap / Életmód / Receptek / Mézes zabkeksz banánnal és mazsolával

Tojásmentes recept. A banánokat 2 evőkanálnyi almalekvárral helyettesítheted.

Hozzávalók (25-30 darabhoz):

  • ½ banán
  • 11 dkg vaj
  • ½ dl tej
  • 25 dkg méz
  • 20 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 12 dkg zabpehely
  • 12 dkg mazsola

Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat. A banánokat villával alaposan nyomkodd szét, és a keletkezett péphez keverd hozzá a vajat, a tejet és a mézet.

A lisztbe szórd bele a sütőport, az őrölt fahéjat és a mazsolát, majd keverd mindet össze. Ezután dolgozd össze a két masszát, és add hozzá a zabpelyhet és a mazsolát is. 

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Fedd be a fémlemezt sütőpapírral, és teáskanál segítségével rakj rá kis tésztahalmokat. A teáskanál domború oldalával egy kicsit lapítsd szét őket.

A sütőben még szétlapulhatnak, ezért hagyj köztük legalább 4-5 cm távolságot. Süsd őket kb. 10 percig. 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!