Hozzávalók 2 személyre:
2 adag pizza tészta (Tekintsd meg a pizzatészta receptjét)
1 evőkanál olívaolaj
1 kis lilahagyma, apróra vágott
350g sovány marhahús, darálva
1 csésze sűrű paradicsom salsa
1 nagy édes zöldpaprika
125g édes konzerv kukorica
1 / 4 csésze paradicsompüré
3 / 4 csésze reszelt sajt
1 nagy avokádó, félbe vágva, magok eltávolítva és összetörve
1 / 2 citrom leve
30g tortilla chips
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
2. Lisztezünk ki egy 30 cm-es kerek pizza tálcát. Nyújtsuk kör alakúra az egyik adag pizzatésztát és tegyük a tálcára.
3. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a hagymát, míg megpuhul. Adjuk hozzá a darált húst és főzzük 5 percig, vagy amíg megbarnul.
4. Adjuk hozzá a paradicsom salsát. Sózzuk, borsozzuk és kevergessük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről.
5. A pizzatésztát kenjük be a paradicsompürével. Tegyük rá a darált keveréket és a sajtot. Szórjuk meg kukoricával és zöldpaprikával.
6. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a pizza ropogósra sül.
7. Keverjük össze az avokádót és citromlevet, tegyük egy edénykébe és szúrjuk körbe tortilla chips-szel. A pizzát ezzel tálaljuk.