Mérleg a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Mérleg a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Mérleg a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Mérlegként egyszerre vagy hihetetlenül egyszerű és valóban nehéz eset. Csak kevés olyan ember van, akivel nem jössz ki, viszont az érzelmeid nagyon intenzívek és hajlamos vagy túlzásba vinni az egyensúlyozást két véglet között.

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ha Mérleg vagy, ez a cikk neked szól. Vajon kik azok a férfiak, akik csillagjegyük alapján leginkább illenek hozzád, és kik azok, akikkel sosem lehetsz igazán boldog?

Mérleg – Kos

Az állatövet figyelembe véve ti éppen szemben álltok egymással, ezért aztán nem is különbözhetnétek jobban – és pontosan ez az, amiért nem ritka, hogy egymásra találtok.

Az ellentétek vonzzák egymást, bár azért kérdéses, hosszútávon is megállja-e a helyét ez a tény, hiszen évek múltán már több kell puszta vonzalomnál.

Ami biztos, hogy a te megfontoltságod, higgadtságod és gyengédséged tökéletesen kiegészíti a Kos hirtelenségét és erőteljes személyiségét. Mindkettőtöknek jót tesz ez a kapcsolat: téged kicsit bátorít, a Kos partneredet picit visszafogja.

Azonban csak akkor lesztek boldogok hosszútávon, ha mindketten tudatosan figyeltek a másik személyiségére és tiszteletben is tartjátok egymás tulajdonságait.

Mérleg – Bika

Sok szempontból hasonlítotok, de lehet, hogy ez számotokra sokkal inkább egy barátságot, semmint a szerelmet fogja megalapozni, ugyanis sok ellentét is feszül a személyiségetekben.

Mindketten szeretitek a szépet, a kényelmet, a művészetet, ezért sok közös témát, kikapcsolódást lehetőséget találtok.

Legnagyobb ellentétre a pénzben, az evilági dolgokban lelhettek. Te sokkal emelkedettebb vagy, jóval inkább szellemi, lelki szinten mozogsz, mint egy bika, és ez bizony nem csak téged zavar – őt is idegesíti a különbözőségetek. Úgy érzi, nem tud veled tervezni, építkezni, anyagilag fejlődni, mert egyszerűen nem érdekel a pénz, legalábbis nem úgy, ahogy szerinte kellene.

Ha ettől a fontos és komoly ellentéttől el tudtok tekinteni, akkor nagyon jó párost alkothattok hosszútávon is, egyébként jó eséllyel búcsúznotok kell egymástól.

Mérleg – Ikrek

Hasonlítotok egymásra, ezért minden esélyetek megvan rá, hogy jó csapatot alkottok majd.

Szívesen mentek emberek közé, érdeklődőek vagytok, kiváló kommunikációs készséggel rendelkeztek és kifogyhatatlanok vagytok a témákból, ötletekből.

Fontosnak tartjátok, hogy ne telepedjetek rá egymás életére: te is megkapod az ikrektől azt az én-időt, ami a lételemed, és te is megadod neki azt a szabadságot, amire neki természeténél fogva szüksége van.

A legnagyobb konfliktusforrás az lehet köztetek, hogy míg te szeretsz minden alaposan körbejárni és hosszasan elemezni, addig az ikrek ennél jóval türelmetlenebb. Téged éppen a hirtelensége, türelmetlensége, őt pedig a döntésképtelenséged idegesítheti, és ebből adódhatnak nézeteltéréseitek.

Mérleg – Rák

Bár messze nem vagy olyan hiú és büszke jegy, mint amilyen pl. egy oroszlán, azért neked is nagyon fontos, hogy legyenek hódolóid, csodálóid, számít mások visszajelzése.

Ez akkora ellentétet feszíthet közétek a rákkal, ami akár el is lehetetlenítheti a kapcsolatotokat, holott mindketten nagyon kedves, simulékony jegynek számítotok.

Azonban míg te szívesen ismerkednél, utaznál, élveznéd a művészeteket, addig a rák inkább otthon ülne és átengedné magát az érzelmeinek. Neked ez legfeljebb addig opció, amíg fülig szerelmes vagy, a későbbiek során jóval inkább zavarni fog ez a mentalitás.

Komoly feszültséget okozhat köztetek, hogy a társasági életed miatt féltékeny lesz rád a kedvesed: ő nem bízik benned, te pedig úgy érzed, korlátoz, ezért nem sok esély van rá, hogy kifejezetten boldogok legyetek.

Mérleg – Oroszlán

Nem nagyon akad olyan jegy, aki ne jönne ki jól veled (legalább barátság szintjén), és ez alól az oroszlán sem kivétel. Könnyen és gyorsan egymásra hangolódtok, ugyanis csodálattal tölt el bennetek a másik különböző, de mégis egyedi személyisége.

Büszkék vagytok magatokra és egymásra, miközben te a természetedből adódóan, az oroszlán pedig elsősorban a külsőségek miatt törekszik az egyensúlyra, harmóniára. Pontosan ez az oka annak, hogy nagyon jól működhet a kapcsolatotok, feltéve, hogy az oroszlán partnered megtanulja, mennyire érzékeny lélek vagy, és képes kicsit visszavenni a vérmérsékletéből, hevességéből.

Szerencsére neki is van egy gyengédebb énje, úgyhogy már csak elő kell csalogatnod belőle! Arra azért figyelj, hogy ami a szívén, az a száján, de a véleménye sosem a személyed ellen szól – ne is sértődj meg minduntalan, mert azt ki nem állhatja.

Mérleg – Szűz

A szüzek hűvösek és megközelíthetetlenek, azonban te mesterien értesz ahhoz, hogyan nyűgözz le másokat – még egy ilyen távolságtartó jegyet is le tudsz venni a lábairól.

Azonban a köztetek levő kapcsolat sokszor inkább barátsággá szelídül (vagy nem is lép túl azon). Ha mégis sikerül közös mederbe terelni az elképzeléseket, akkor még akár jól is elsülhet a kapcsolatotok, feltéve, hogy a szűz partnered visszafogja erősen kritikus énjét, te pedig megpróbálod őt jobban belevonni a társasági életedbe.

Mindent összevetve, könnyen átengeded az egyébként szemérmes, de mégis határozott szűznek az irányítást, ha cserébe ő garantálja, hogy nem zár kalitkába.

Mivel a szűz férfi úgy vezeti a kapcsolatotokat, hogy figyel a részletekre, és eközben nem rest kifejezni csodálatát, arra is van esély, hogy nagyon hosszasan élvezitek majd egymás társaságát.

Mérleg – Mérleg

Kétesélyes a kapcsolatotok: felerősíthetitek egymás jó tulajdonságait éppúgy, mint a rosszakat. Szerencsésebb időszakokban nyilván az előbbiek dominálnak, míg kevésbé szerencsésekben az utóbbiak, amik aztán véget is vethetnek a nagy összhangra való törekvésnek.

Inkább eltaszít egymástól titeket, hogy harcoltok a függetlenségetekért, míg folyton a másiktól várjátok azt, hogy alkalmazkodó képességét elővegye.

Az csak hab a tortán, hogy a konfliktusokban sem erősségetek elismerni a hibáitokat, tehát rendszerint mindketten arra hajaztok, hogy a másik majd enged, vagy éppen rendezi a kérdéses ügyet, de erre csak kivételes esetekben kerül sor.

Ha ehhez hozzávesszük érzelmes éneteket, és hogy a mérleg férfi elvárja, hogy alárendeld magadat neki, akkor a ti kapcsolatotok jól láthatóan vitákkal lesz teletűzdelve. Ezt egyikőtök sem viseli könnyen…

Mérleg – Skorpió

Nem igazán találjátok a közös nevezőt, hiszen iszonyúan különböztök. Bár az elején úgy tűnhet, ti is éppen az ellentétek miatt vonzzátok egymást, hosszútávon ez nem igazán kamatozik.

A kezdetekkor úgy tűnhet, nagyon jó párost alkottok, mert a skorpió férfinak imponálni fog, hogy te megtestesíted a nagybetűs, klasszikus nőt a vele járó szerepekkel együtt. Neked pedig az ő stabilitása, határozottsága lesz az, ami igazán imponál. Azonban a hétköznapok során, amikor már jönnek a kisebb-nagyobb problémák, nem fogjátok találni a közös nevezőt.

Még az is előfordulhat, hogy kevésbé tehetségesnek sőt, kifejezetten rossznak fogod érezni magadat bizonyos dolgokban csak azért, mert egy skorpió a partnered. Ezzel párhuzamosan idegesíteni fog, ami anno vonzott: az önfejűség, az állandó kockáztatás és az, hogy mindig csak a dolgok lényegével foglalkozik, a körülmények egyáltalán nem számítanak.

És ez sajnos fordítva is igaz…

Mérleg – Nyilas

Az ikrekkel hasonlatos lehet a kapcsolatod a nyilassal: könnyedek vagytok, igazi társasági emberek, akik meghagyják egymásnak a szabadságot.

Ennek ellenére (vagy talán pont ezért?), a ti kapcsolatotok sokkal inkább baráti, semmint szerelmi. Szó sincs arról, hogy ne jöhetnétek össze sőt, akár éveket is járhattok, de vajmi kis esély van rá, hogy igazán szenvedélyes szerelem szövődjön köztetek.

Mivel hasonlítotok és rengeteg közös élményt gyűjtötök, nagyon kiegyensúlyozott és boldog lehet a kapcsolatotok, de ha valamelyikőtök életébe váratlanul tényleg betoppan a szerelem, akkor rájöttök, hogy amit egymás iránt éreztek, az a legtöbbször nem több őszinte és szoros barátságnál.

Addig is, a legnagyobb gondot legfeljebb az kelti köztetek, hogy melyikőtök szervezze a következő, romantikus kiruccanást.

Mérleg – Bak

A természetedhez alapvetően hozzátartozik, hogy mindig mindenben az összhangra törekszel, nyitott és kedves vagy, ezért a kapcsolatotok indulásakor kifejezetten vonzónak tűnhet számodra, hogy meghódíthatsz valakit, aki inkább a zárkózottság és visszafogottság felé húz.

Mivel te imádod az ismerkedést, a romantikus, udvarlási szakasz a kedvenced az egész viszonyt illetően, nagyon fogod élvezni a bakkal való kapcsolatteremtést. Hosszútávon ugyanakkor nem mindig működik jól ez a párosítás: a bak partnered nagyon komoly, sok esetben egyenesen hozzáférhetetlen, amit te érzelmes mérlegként nem igazán tudsz tolerálni, vagy egyáltalán elviselni.

Cserébe az őrületbe kergeted a bakot az állandó összhangra való koncentrálásoddal és azzal, hogy minden erőddel igyekszed a (szerinted) jó útra terelni – ez az út azonban sajnos sok esetben teljesen ellentétes a bak elképzeléseivel.

Mérleg – Vízöntő

Felettébb érdekes párost alkottok, de nagyon jól működhet a kapcsolatotok, márpedig egy vízöntő esetében ez kifejezetten nagy szó. Részedről inkább az érzelem, a vízöntő oldaláról pedig inkább az ész az, ami dominál, márpedig ezek együtt kiválóan kiegészítik egymást.

Elbűvölöd a kedvességeddel, nőiességeddel, imádja benned, hogy minden témára nyitott vagy. Te hasonlóképpen viszonyulsz hozzá, komoly hatást gyakorol rád azzal, hogy végre egy tájékozott, érdekes személyiségű férfival is megismerkedhetsz.

Nincs olyan, hogy elakadtok a beszélgetésben, kimeríthetetlen mennyiségű és minőségű témával rendelkeztek.

Emiatt aztán barátként is kifejezetten jó párost alkothattok, de ha helyén vannak az érzelmek, akkor szerelmespárként is működhettek, mégpedig hosszútávon.

Mérleg – Halak

Ritkán sül ki jó abból, amikor két ilyen érzelmes személyiség találkozik, és ez sajnos esetetekben ugyancsak problémákat okozhat. Hamar felfigyeltek egymásra, és úgy is tűnik, hogy valóban egy húron pendültök – testileg és lelkileg egyaránt.

De akár az is lehet, hogy már az elején megjelennek a köztetek feszülő ellentétek: vonzódtok egymáshoz, de állandóan nézeteltérésekbe keveredtek, amiken jellemző módon kölcsönösen megsértődtök. Nehezen döntötök, és főleg a mérleg nő – halak férfi felállásban problémás, hogy a szerelmed sok esetben tőled várja az irányítást, miközben te gyakran pontosan ennek ellentettjére vágysz. Hiszen mégis csak ő a férfi!

Ha akad olyan szerelmespár, akinek az életét állandó viták és békülések tarkítják, akkor a ti kapcsolatotok garantáltan ide tartozik. A kérdés az, hogy ezt te, mérlegként, az állandó egyensúlyozóként meddig viseled el…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást