Mérgező szépség: Az igazság a sminkekről

Mérgező szépség: Az igazság a sminkekről

Címlap / Stílus / Arc / Mérgező szépség: Az igazság a sminkekről

Hacsak nem vagy a kémiában szakértő, a szerencsére bízhatod, hogy káros lesz vagy sem, amit a bőrődre kensz.

Polietilén. Butilén-glikol. Cyclomethicone. Ezek a vegyi anyagok a legtöbb sminkben benne vannak, és semmi szép nincs abban, amiket ezek az anyagok a bőröddel tehetnek.

Tudtad, hogy?

– Egy környezetvédelmi munkacsoport szerint egy átlagos nő 12 testápoló szert használ naponta (sminkek, krémek, tusfürdők stb.), így 165 különböző vegyianyaggal lép kapcsolatba.

– A vegyi anyagok akár 60%-a is felszívódik a bőrbe.

– A bőr képviseli az első védelmi vonalat a méreganyagok ellen, de ez sem fékezi meg tökéletesen a vérbe való felszívódást. Ha tökéletes arcszínre törekszel, meglehet, hogy többet ártasz mint használsz magadnak.

A sok mesterséges szinezék, tartósítószer választásával egyre nagyobb valószínűséggel kerülsz bőrgyógyászhoz. Ezért az orvosok ajánlása a 100% tisztaságú ásványi anyagok. Ezek után érdeklődj a parfümériákban, kozmetikai boltokban.

Miért ajánlanak természetes ásványi sminkeket a bőrgyógyászok?

Kétségtelen, hogy az ásványi sminkek ma már a legnépszerűbbek.
Ez jelenti az új női generáció áttörését, mint ahogy anyáink számára volt a folyékony alapozó felfedezése. Kiemelkedik sokoldalúsága miatt, hiszen nem csak egészséges, de könnyen felvihető.

A finomra őrölt ásványok sokkal könnyedebbek, mint a hagyomágyos sminkek, puha, harmatos textúrájuk és selymes kivitelezésük van.
Mivel az ásványi smink természetes pigmenteket tartalmaz, a színek általában mélyebbek, gazdagabbak és hosszabb élettartamúak, valamint rendkívül vízállók. Könnyen felvihetők a bőrre és sokkal természetesebb hatásúak. Párás nyári napokon nem fog végigfolyni az arcon.

Érzékeny bőrre még mindig a legideálisabb smink, mert a rendkívül finom por lehetővé teszi, hogy a bőr lélegezzen , valamint természetes napvédő és gyalladásgátló tulajdonsága van. Valójában az ásványi smink annyira egészséges és biztonságos, hogy a plasztikai sebészek is ezt ajánlják lábadozó betegeknél.

Ha még sohasem próbáltál ásványi sminket, van néhány dolog, amit jó tudni. Az első és legfontosabb, hogy a termék 100%-os ásványi anyag tartalmú.
Egy szerencsétlen mellékhatása az ásványi sminkek hírtelen megnőtt népszerűségének következtében, a mesterséges tartósítószerek, amelyek teljesen elnyomják az ásványi smink lényegét. Ezért vásárláskor kérdezzünk rá, hogy a termék tartlamaz vagy sem tartósítószereket.

Az ásványi sminkek javítják a bőr hidratálását, puhítják és sugárzóbbá teszik ezt.
Bizonyított tény, hogy az ásványi anyagokat tartalmazó sminkek aktív növényi összetevőik miatt az idő múlásával javítják a bőrt. Ezért bőrápolóként is alkalmazhatók.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!