4 mondat, amit anyukád soha nem lett volna szabad, hogy mondjon neked

4 mondat, amit anyukád soha nem lett volna szabad, hogy mondjon neked

Címlap / Életmód / Lélek / 4 mondat, amit anyukád soha nem lett volna szabad, hogy mondjon neked

Hogy ez mennyire követendő, azt mindenki döntse el maga. Viszont – nevelési alapelvektől függetlenül – jó, ha te is odafigyelsz, hogy ezeket a mondatokat ne örökítsd rá a gyermekeidre. Nagy valószínűséggel te is hallottad őket, pedig nem lett volna szabad…

„Ha nekem megfelelt, neked is legyen elég”

Nagyon rossz dolog az alapján beskatulyázni a saját gyerekünket, hogy nekünk mi volt megfelelő, vagy éppen elfogadható.

Részben azért, mert az előrejutáshoz és a fejlődéshez is az kell, hogy merjünk nagyot álmodni, merészet lépni. Egy ilyen jellegű megjegyzéssel anyukád letörhette a szárnyaidat, a próbálkozásaidat, és elvehette az önbizalmadat, pedig nyilván nem ez volt a célja.

4 mondat, amit soha nem lett volna szabad anyukád mondjon neked - mégis megtette

Valószínűleg arra akart rávilágítani, hogy nem kell mindig mindenből a legjobb, időnként, vagy éppen átmenetileg be lehet érni valami mással is. Azonban ezt gyerekként nehéz értelmezni, ha nem lehetetlen.

Mindenkinek mások az igényei, a tervei, és bizony könnyen előfordulhat, hogy emiatt a szülő-gyermek kapcsolatban is ellentét feszül.

Ez azonban nem feltétlenül baj, vagy éppen rossz dolog, de igyekezz ügyelni rá, hogy a negatív csengése miatt ilyesmit ne mondj majd a saját gyermekednek.

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást