Amióta nemcsak tejérzékeny vagyok, de a glutént és a tojásfehérjét is el kellett hagynom, tudom, sokszor mennyire nehéz mentesen is finomakat enni. Az olyan lelkes és hiteles vállalkozóknak köszönhetően viszont, mint Bárányos Réka és Novák Ádám, hiszek abban, hogy jó úton haladunk, és idővel majd talán természetes lesz az is, hogy bármelyik nagyobb városban ehessünk mentes édességeket úgy, hogy közben egészségesek, és az ízélmény sem marad el.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Mentes, vegán üzletüket, a Naspolya Nassoldát közel 10 éve üzemeltetik sikeresen, Réka pedig azt is elárulta, milyen gondos munka áll a fantasztikus, minőségi kínálatuk mögött.
Honnan ered az egészséges életmód iránti elkötelezettségetek?
2012-ben váltottunk vegán életmódra. Az egyik pillanatról a másikra úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk magunkon a nyers vegán életmódot, és nagyon sok pozitív hatását érzékeltük. Ekkor határoztuk el, hogy ha majd lesz lehetőségünk, szeretnénk megmutatni másoknak is, mennyire finom dolgokat lehet egészségesen is enni. Bár már nem mindenből fogyasztunk nyerset, azóta is vegánok vagyunk, lassan 11 éve.
Teljes értékű növényi étrendre törekszünk. Ez a kínálatunkban is nagyon fontos szerepet játszik. Amikor éppen egy új recepten dolgozom, akkor is mindig figyelembe veszem azt, hogy minél kevesebb finomított alapanyagot használjunk.
Nálunk minden tej-, tojás-, glutén-, szója- és hozzáadott cukortól mentes. Ez például az egyik termékelőnyünk is, hogy egyszerre tudunk sok tekintetben mentességet kínálni, úgy, hogy közben egészségesen finomat nassolhatnak nálunk.
Milyen indíttatásból döntöttetek úgy, hogy megnyitjátok a Naspolya Nassoldát?
A saját magunk tapasztalatából kiindulva minél több embernek szerettük volna megmutatni azt, hogy igenis lehet egyszerre finomat és egészségeset nassolni. Ezért döntöttünk úgy, hogy nyitunk egy nassoldát (nem cukrászdát, mert nem használunk finomított cukrot). Azt éreztük, hogy az édességekre kellene helyezni a hangsúlyt, mert egy desszertet például könnyebben befogadunk vegán és mentes verzióban, mint például egy lasagnét. Így nyitottuk meg 2014-ben a Naspolya Nassoldát. Ekkor még nem is igazán voltak ilyen alternatívák idehaza.
A cikk folytatódik, lapozz!