Válaszolj és eláruljuk, mennyire használ ki téged a környezeted

Válaszolj és eláruljuk, mennyire használ ki téged a környezeted

Címlap / Életmód / Lélek / Válaszolj és eláruljuk, mennyire használ ki téged a környezeted

Vajon te is azok közé tartozol, akiket mások könnyen irányításuk alá vonnak?

0%

Az egyik kolléganődnek nem tetszik a ruhád, és a véleményét nem is rejti véka alá – hogyan reagálsz?

fizkes/istockphoto.com

Egy közös hétvégi buli szervezésében vesztek részt. Mennyire folysz bele az eseményekbe?

simonapilolla/istockphoto.com

Összevitatkoztok a szerelmeddel egy apróságon, de tudod, hogy csak rossz kedve van, azért esett neked. Mivel zárod a vitát?

PeopleImages/istockphoto.com

Nem tudsz azonosulni azzal, ahogy a barátnőd a gyermekét nevelni. Mit teszel?

South_agency/istockphoto.com

Rég nem látott barátnőid ismét felkeresnek, de a megérzésed erősen azt súgja, van valami hátsó szándékuk ezzel. Belemész a játszmába?

urbazon/istockphoto.com

Van egy férfi, aki időről időre felbukkan az életedben, és te nem tudsz ellenállni a vonzalmának. Most akkor jelentkezik, amikor jársz valakivel – mit mondasz neki?

Delmaine Donson/istockphoto.com

Van egy rászoruló ismerősöd, akit rendszeresen támogatsz, de úgy érzed, kezd visszaélni a helyzettel. Mi a következő lépésed?

Aleksandarnakic/istockphoto.com

Mennyire könnyű téged kihasználni?
A: Könnyű téged kihasználni

Könnyen kihasználnak mások, ami részben a jó szívednek, részben pedig a naivságodnak köszönhető. Tulajdonképpen becsülendő, hogy mindenkivel kedves akarsz lenni és jót akarsz tenni, de sajnos vannak, akik éppen ezzel élnek vissza. Túl sokat adsz arra, mit gondolnak rólad mások és olyanoknak is meg akarsz felelni, akiknek a véleménye nem igazán mérvadó az életedben. Valószínűleg az alapszemélyiséged része, de erőn felül törekszel arra, hogy minden elvárásnak megfelelj, és mások válláról vedd le a terhet – ám észre kell venned, hogy ezek a terhek ezzel a te vállaidra kerülnek át. Ideje szelektálnod!
B: Nem könnyű téged kihasználni

Helyén van a szíved, és próbálsz úgy kedves lenni, hogy nem adsz lehetőséget másoknak arra, hogy visszaéljenek a jóindulatoddal. A megfelelő mértékben és a megfelelő emberek véleményére hallgatsz, nem olyan egyszerű téged befolyásolni. Ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy lehetetlen kihasználni, de mivel szívesen segítesz másoknak, a támogatást nem feltétlenül extra feladatnak tekinted. Sokkal inkább szívességként gondolsz rá, amit jó eséllyel majd vissza is kapsz, hiszen azért nem osztogatod a támogatásodat, hozzáértésedet bárkinek.
C: Nem lehet téged kihasználni

Talán a korábbi rossz tapasztalatok is hozzájárultak ahhoz, hogy kicsit megkeményítetted a szívedet, de legalábbis egyáltalán nem hagyod, hogy mások kihasználjanak. Elvárod, hogy hozzád hasonlóan mások is tiszteletben tartsák a véleményedet, a határaidat. Nem zavar, ha valaki nem ért veled egyet, vagy bizonyos dolgokról másként vélekedik, a lényeg, hogy te elégedett legyél az életeddel. Nem akarsz megváltoztatni másokat, de azt sem hagyod, hogy téged próbáljanak befolyásolni. Bár kiveszed a részedet a feladatokból, nem igazán áll közel hozzád az önkéntes jótett, ellenben nem félsz konfrontálódni, őszinte lenni másokkal.

Oszd meg az eredményed:

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást