Az 5 pontos módszer, amivel kiharcolhatod magadnak a home office-t

Az 5 pontos módszer, amivel kiharcolhatod magadnak a home office-t

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Az 5 pontos módszer, amivel kiharcolhatod magadnak a home office-t

Akármennyire is imádjuk a munkánkat, néha iszonyúan fájdalmasak lehetnek a reggelek, főleg, ha az utóbbi időszakban kellően széthajtottuk magunkat az új projekt, a fizuemelés vagy a főnök kérése miatt – ha szerencsés vagy, akkor viszont olyan helyen dolgozol, ahonnan heti egyszer-kétszer simán hazaviheted a melót… Vagy ez még csak álom?

Ha úgy érzed, jólesne néha egy nap, amikor dolgozol ugyan, de a kanapéd puha öleléséből, a saját kávésbögréd társaságában, fogadd meg a tippjeinket, mert ezekkel még a legvaskalaposabb főnököt is meg tudod győzni arról, hogy otthonról márpedig sokkal jobban fogsz teljesíteni!

1/5. Legyél elengedhetetlen!

Most milyen pozíciót töltesz be a cégben? Mindegy, hogy egy multi hierarchiájának a legalján szerepelsz, vagy vezető beosztásban tengeted a mindennapjaidat, ha eléred, hogy teljességgel nélkülözhetetlen legyél, nyert ügyed van.

Vegyél részt az összes tréninglehetőségen; képezd magad esténként egy olyan témában, amiről tudod, hogy a többiek nem annyira értenek hozzá (így te lehetsz az, akit mindig megkérdeznek mondjuk az Instagramon való hirdetés szabályairól vagy a legkreatívabb vásárlómegszólításról); tanulj meg egy nyelvet, amin senki nem beszél; esetleg egy kis pluszmunkával javasolj még egy célközönség-szegmenst a következő meetingen!

A lényeg, hogy te legyél az a dolgozó, akire tényleg szükség van – ha ezt elérted, bőven lesz tárgyalási alapod nemcsak fizetésemelésre, de egy pár nap home office-ra is!

2/5. 2 nap próba, otthon, betegszabin

Na nem arról van szó, hogy részletesen számolj be a nemlétező influenzádról és élvezd a semmittevést otthon – bár csábítóan hangzik, azért inkább ezt a stratégiát próbáld ki: jelents beteget két napra és duplázd meg a produktivitásod!

Vegye észre minden döntéshozó, hogy te otthonról is milyen eredményeket tudsz elérni – így máris könnyebb lesz előállnod a home office javaslatával, persze elsőre csak próbaidőre.

Bizonyíts, hogy megbízzanak benned!

3/5. Vállald el!

Legközelebb, ha valamilyen új feladatkör adódik az irodán belül, ne bújj el az asztalod mögé levegővétel nélkül, hogy elkerüld a felkérést – inkább csapj le rá és vállald el!

Persze csak úgy, ha kikötöd: neked ehhez a feladathoz idő és nyugalom kell, így otthonról csinálnád meg.

Figyeld meg, mennyire hálásak lesznek odabent, ráadásul így többször hivatkozhatsz arra, hogy még aznap befejezed a munkát, csak otthonról – egyrészt jobban megbíznak majd benned, másrészt újfent nélkülözhetetlen leszel!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»