Az 5 pontos módszer, amivel kiharcolhatod magadnak a home office-t

Az 5 pontos módszer, amivel kiharcolhatod magadnak a home office-t

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Az 5 pontos módszer, amivel kiharcolhatod magadnak a home office-t

Legyél elengedhetetlen!

Most milyen pozíciót töltesz be a cégben? Mindegy, hogy egy multi hierarchiájának a legalján szerepelsz, vagy vezető beosztásban tengeted a mindennapjaidat, ha eléred, hogy teljességgel nélkülözhetetlen legyél, nyert ügyed van.

Vegyél részt az összes tréninglehetőségen; képezd magad esténként egy olyan témában, amiről tudod, hogy a többiek nem annyira értenek hozzá (így te lehetsz az, akit mindig megkérdeznek mondjuk az Instagramon való hirdetés szabályairól vagy a legkreatívabb vásárlómegszólításról); tanulj meg egy nyelvet, amin senki nem beszél; esetleg egy kis pluszmunkával javasolj még egy célközönség-szegmenst a következő meetingen!

A lényeg, hogy te legyél az a dolgozó, akire tényleg szükség van – ha ezt elérted, bőven lesz tárgyalási alapod nemcsak fizetésemelésre, de egy pár nap home office-ra is!

2 nap próba, otthon, betegszabin

Na nem arról van szó, hogy részletesen számolj be a nemlétező influenzádról és élvezd a semmittevést otthon – bár csábítóan hangzik, azért inkább ezt a stratégiát próbáld ki: jelents beteget két napra és duplázd meg a produktivitásod!

Vegye észre minden döntéshozó, hogy te otthonról is milyen eredményeket tudsz elérni – így máris könnyebb lesz előállnod a home office javaslatával, persze elsőre csak próbaidőre.

Bizonyíts, hogy megbízzanak benned!

Vállald el!

Legközelebb, ha valamilyen új feladatkör adódik az irodán belül, ne bújj el az asztalod mögé levegővétel nélkül, hogy elkerüld a felkérést – inkább csapj le rá és vállald el!

Persze csak úgy, ha kikötöd: neked ehhez a feladathoz idő és nyugalom kell, így otthonról csinálnád meg.

Figyeld meg, mennyire hálásak lesznek odabent, ráadásul így többször hivatkozhatsz arra, hogy még aznap befejezed a munkát, csak otthonról – egyrészt jobban megbíznak majd benned, másrészt újfent nélkülözhetetlen leszel!

.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást