Melyik kefe mire jó? Ezt kell tudnod róluk, mielőtt új szempillaspirált veszel

Melyik kefe mire jó? Ezt kell tudnod róluk, mielőtt új szempillaspirált veszel

Címlap / Stílus / Arc / Melyik kefe mire jó? Ezt kell tudnod róluk, mielőtt új szempillaspirált veszel

Nem tartozom azok közé, akik képesek korábban felkelni, hogy eleget sminkeljenek, ugyanakkor az sem igaz rám, hogy teljesen mellőzném a sminkelés nyújtotta előnyöket. Bár alapozót, korrektort már csak ritkán használok, a szemöldökömet mindig megigazítom és a szempilláim sem szoktak kimaradni a sorból. Szempillaspirálból nagyon régóta ugyanazt a terméket veszem, mert nem csak az összetevői felelnek meg az elvárásaimnak, hanem mert úgy vettem észre, ezzel a kefével tudom elérni a legszebb hatást. Persze, ahogy nem egyformák az elvárásaink, úgy nem ugyanolyanok a szempilláink sem – nem mindenkinek válik be ugyanaz a kefe. De egyáltalán mi a különbség köztük?

Nagyméretű

Elsődleges funkció: dúsítás

Ez a kefe egyformán dús mindenhol, csak a vége felé csúcsosodik el egy kicsit, ám még ott is jellemzőek rá a sűrű sörték.

Jelentős előnye, hogy rengeteg festék elfér rajta, ezért segítségével sokkal egyszerűbb már egy rétegben is dús és hosszú pillákat varázsolnod magadnak.

Hátránya lehet, hogy (éppen az említettek miatt) hajlamos összetapasztani a szálakat, így pedig kicsit művi, műszempillás lehet a végeredmény.

Utóbbit kiküszöbölheted, ha egy kicsit lehúzod a festéket a tubus szélén, illetve ha egészen apró, oldalirányú mozdulatokkal viszed fel a pilláidra.

 

Vékonyított

Elsődleges funkció: hosszabbítás

A nagyméretű kefével egyszerre tudsz dúsítani és hosszabbítani, de inkább előbbi lesz hangsúlyosabb.

Ezzel szemben a vékonyított kefékkel igazán hosszú, de kevésbé dús szempillákat varázsolhatsz magadnak.

Ez előnyös lehet akkor, ha egyébként meglehetősen sűrű a szempillád, de a hosszát szeretnéd kompenzálni, viszont (nap)szemüvegviselés esetén nem a legjobb választás, mert a szálak könnyen hozzáérhetnek az üveghez.

 

Nagyméretű, ritkított

Elsődleges funkció: hosszabbítás és dúsítás egyszerre

Ezt a kefét könnyen felismerheted, ugyanis egyszerre ötvözi a vékonyított és a nagyméretű kefék előnyeit, valamint tulajdonságait.

Egy kicsit hosszabb, mint a nagyméretű kefe, valamivel viszont vastagabb, mint a vékonyított változat, ugyanakkor ritkábban állnak rajta a sörték, mint az előbbi két változaton.

Nem véletlen, hogy a legtöbb szempillaspirálnak ilyen kefét választottak a tervezők: ezekkel a tulajdonságokkal egyszerre lehet dúsítani és hosszabbítani is a szálakat.

 

Ívelt

Elsődleges funkció: tőemelés

Ez a kefe jelentősen különbözik a korábban említettektől, ugyanis enyhén ívelt formája van, és a sörtéi is máshogy helyezkednek el.

Trükkös kis eszköz, ami a szempilla-göndörítőt hivatott kiváltani: kialakításának köszönhetően megemeli a szempillák tövét, így azok dúsabbnak, feltűnőbbnek néznek ki.

Ezzel a hatással könnyen nagyobbnak tűnnek majd a szemeid és nyíltabbnak látszik a pillantásod.

 

Csavart

Elsődleges funkció: tőemelés és dúsítás

Az ívelt kefék ugyan remekül megemelik a töveket, viszont hajlamosak arra, hogy összetapasszák a szálakat, vagy éppen kevésbé egyformán vigyenek fel a szálakra.

Ezt a problémát a csavart, nyolcast formázó kefék többnyire jól kiküszöbölik, ugyanis a kialakításuknak köszönhetően egyszerre emelik meg és ívelik a töveket, miközben egyenletesen viszik fel a festéket a szálakra.

 

Kúp

Elsődleges funkció: dúsítás és hosszabbítás

Ez a kefe kúp alakú, az alsó része vastagabb, a vége felé pedig fokozatosan vékonyodik.

Nem túl gyakori típus, de tökéletes választás azoknak, akik gyorsan, egy mozdulattal szeretnék letudni a spirálozást.

A hosszabb sörték segítenek hosszabbítani a szem külsőrészén levő szálakat, míg a rövidebbek inkább dúsítják a pillákat.

Ezzel a kefével elérheted, hogy a szemeid külső része legyen inkább feltűnőbb, hangsúlyosabb, éppen úgy, mint a cicás sminkek esetében.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást