A cékla a közelmúltban superfood minősítést kapott, és ha unod is már ezt a terminust, bebizonyítjuk, hogy mennyire kiérdemelte ezt a kategóriát. Sokan nem tudnak eltekinteni a cékla jellegzetes földízétől, de ha túllépsz ezen vagy ügyesen dolgozod fel, valóban csodát tesz a szervezeteddel.
1/6 Sokféleképpen elkészítheted
A céklában tobzódnak a vitaminok és ásványi anyagok, ugyanakkor elenyésző kalória van benne. Mindig kapható és nagyon olcsó, rosttartalma pedig magas.
A folsav- és mangántartalma is kiemelkedő, de ezeken kívül jelentős mennyiségű vasat, káliumot, foszfort, magnéziumot, C- és B6-vitamint tartalmaz. Mivel komplex tápanyagforrás, remek kiegészítője a diétának vagy a fogyókúrának, de a táplálkozástani áldásos hatása csak a kezdet.
A betegségmegelőzéstől kezdve a fogyáson át az immunrendszer megerősítéséig minden téren remekül teljesít a rubinvörös zöldség.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!