9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 9 ok a méhpempő rendszeres fogyasztása mellett

A méhpempő az az anyag, amely a méhek garatmirigyében termelődik. Több mint 150 biológiai tényezőt tartalmaz, ezért számtalan jótékony hatása ismert.

Idegrendszer

A központi idegrendszerben lezajló degeneratív folyamatok lassításában is komoly szerepe lehet a méhpempő rendszeres fogyasztásának.
Ennek a hatásnak köszönhetően nagyon hatékony étrend-kiegészítő lehet például a kezdődő Alzheimer kórban szenvedőknek, vagy más, idegrendszeri degeneratív betegségben érintetteknek.

Daganatos megbetegedések

A méhpempő rendszeres fogyasztását sokan ajánlják rákos megbetegedésekben szenvedőknek is. Egyik értékes hatóanyaga ugyanis a 10-HDA sav, amely meggátolhatja a rákos sejtek terjedését.
Alkalmazása során érdemes minél kevesebb húst enni, akár a teljes vegetáriánus étrendre áttérni, és nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mindez ugyanis javítja a gyógyító hatást.

Meddőség

Nagyon sok nő szenved attól, hogy valamilyen okból nem tud teherbe esni. A méhpempő sok nő gyermekvállalási vágyát váltotta már valóra, mivel a benne található hatóanyagok kedvezően hatnak az ovulációra, így nagyban javítják a teherbeesés esélyét.
Érdemes havi kúrát tartani, majd egy hónap pihenés után újabb kúrába kezdeni.
Kúra: naponta étkezés előtt 2x20g pempős méz, vagy 0,1-0,6 g tiszta pempő [wikipedia]

Menstruációs problémák

A méhpempő hathatós segítséget nyújthat azoknak a nőknek, akiknek rendszertelen a menstruációjuk.
Havi kúrákkal itt is látványos eredményeket érhetünk el, a menstruáció ugyanis kiszámíthatóbbá, rendszeresebbé és nem utolsó sorban kevesebb fájdalommal járóvá válik. Elég 1-2 grammot fogyasztani belőle, a menstruáció első napjától kezdve.

Cukorbetegség

A 2. típusú cukorbetegség kezdeti szakaszában még nagyon sok körülmény és egészségügyi érték javítható megfelelő diétával, helyes táplálkozással és megfelelő mozgással. Mindezek nagyon hasznos kiegészítője lehet a méhpempő, ami hatóanyagai révén csökkenti a szervezet inzulinrezisztenciáját.
Rendszeres fogyasztásával a vércukorszint hosszabb távra is csökkenthető. Az érintettek természetesen feltétlenül egyeztessék szakorvosukkal, hogy méhpempőt fogyasztanak.

Kedélyállapot

A méhpempő nagyon jó hatással van a lélekre, javítja a kedélyállapotot, feltölt energiával és segít a hangulatingadozások normalizálásában. Anyagai az agyalapi mirigyben is kifejtik hatásukat, így segít megelőzni vagy leküzdeni a depressziót.
Nagyon hatékony hangulatjavító szer, egyszerre javítja a szellemi és a fizikai állapotot, így érvényesítve az „Ép test – ép lélek” elvet.

Reuma

A méhpempő a reumás betegségekre is jó hatással van: serkenti ugyanis egy olyan hormon, a kortizol képződését, aminek köszönhetően az ízületek degeneratív változásai látványosan lelassulhatnak, a porcszövetek pedig a szokásosnál gyorsabban regenerálódnak.
Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása révén is hatékonyan segíti a mielőbbi gyógyulást.

Vérszegénység

A méhpempő rendszeres fogyasztásával a vérszegénységben szenvedő betegek eredményei is javulnak. A hatóanyagoknak köszönhetően ugyanis javul a vörös vértestek aránya és akár komoly javulást is elérhetünk a vértestek pusztulásának megállításában.
Az adagolást érdemes szakemberrel egyeztetni, de a betegség súlyossága alapján az adagok emelhetőek.

Érelmeszesedés

Az érelmeszesedés népbetegségnek számít hazánkban, így nem árt, ha odafigyelünk magunkra ilyen szempontból is, és megpróbáljuk megakadályozni a betegség kialakulását.
A méhpempő csökkenti a vérben a koleszterin és a triglicerin szintjét, és egyben hatékonyan gátolja ezek lerakódását az ér falaira. Ezáltal keringésünk tovább marad fiatal, amit testünk és szellemünk egyaránt megérez és meg is hálál majd.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!