Meglepő tények a nagyvilágból: ismerted őket?

Meglepő tények a nagyvilágból: ismerted őket?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Meglepő tények a nagyvilágból: ismerted őket?

Különös világban élünk, és bár mindenkinek vannak olyan álom úti céljai, ahová szeretne eljutni, az az igazság, hogy néha a közvetlen környezetünkben is találhatunk még meglepő dolgokat. Néhány fura, érdekes, meglepő vagy éppen izgalmas tényt gyűjtöttünk most össze, melyeket egyedül az kapcsol össze, hogy amikor találkoztunk vele, mindannyira csak annyit tudtunk mondani: nahát!

Az emberi agy a teljes test súlyának körülbelül mindössze 2 százalékát teszi ki, de ez a szerv használja fel a bevitt oxigén és kalória körülbelül 20 százalékát.

Az ember összesen 300 csonttal születik, de ezek közül több is összenő, így egy felnőttnek már „csak” 260 csontja lesz.

A pillangók az ízeket a lábukon keresztül is képesek érezni.

A delfinek egyszerre csak az egyik agyféltekéjüket pihentetik, ez azt jelenti, hogy alvás közben is mindig nyitva van az egyik szemük, és ugyanúgy mozgásban maradnak.

Ha egy cápát a farkánál fogva a hátára fordítasz, transzba esik, ha pedig megakadályozod a mozgásban, vagy hátrafelé kezded húzni, megfullad, ugyanis az oxigén kiválasztásához folyamatosan, előre haladva kell úsznia.

A kék bálna a földön élő leghangosabb állat. 188 decibeles hanghullámai akár több ezer kilométerre is képesek eljutni az óceán mélyén.

Mona Lisát általában a titokzatos mosolya miatt emlegetik, pedig valószínű, hogy a különös tekintethez nagyobb mértékben járul hozzá, hogy nincs sem szemöldöke, sem szempillája.

A legelső étel, amit egy amerikai asztronauta a világűrben evett, almaszósz volt.

Az első automata kenyérpirítót, ami kidobja magából a készre sütött kenyeret, 1919-ben készítették, de a kenyérszeletelő gépet csak 1928-ban találták fel, így előre szeletelt kenyeret is csak ekkortól lehetett kapni.

1938-ban a Time Magazin Adolf Hitlert választotta az év emberének, 2014-ben pedig, nem sokkal az után, hogy Oroszország megszállta a Krím-félszigetet, Putyint jelölték a béke Nobel-díjra.

A zsiráfoknak, akárcsak az embereknek, éppen úgy 7 csigolya van a nyakában, csak éppen az ő csontjaik jóval termetesebbek, mint a mieink.

20 embert lépett a történelem során a Holdra, de az utolsó 1972-ben járt ott, így már több mint 40 éve annak, hogy valaki az égitesten járt.

A legnépszerűbb keresőmotor adatai szerint a világban minden hónapban körülbelül 3 millióan keresnek rá az „interesting facts”, azaz „érdekes tények” kifejezésre.

Disneylandben nem lehet rágógumit kapni, mert Walt Disney nem akarta, hogy a vendégek a park területén kiköpött rágógumiba lépjenek vagy üljenek.

Az Egyesült Államok második elnöke, John Adams, és az Egyesült Államok harmadik elnöke, Thomas Jefferson mindketten ugyanazon a napon, 1826. július 4-én, mindössze néhány órás különbséggel hunytak el.

Az ásítás olyan ragadós, hogy sok embernek attól is ásítani kell, ha csak elolvassa valahol az ásítás vagy ásítani szót. – Érzed?
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást