A kutya szemizmokat növesztett, hogy cukibb legyen? 10 meglepő tény

A kutya szemizmokat növesztett, hogy cukibb legyen? 10 meglepő tény

Címlap / Életmód / A kutya szemizmokat növesztett, hogy cukibb legyen? 10 meglepő tény

A macska nem érez édes ízt

Az embernek körülbelül 9000 db ízlelőbimbója van, míg egy macskának mindössze pár száz. Ez azt jelenti, hogy közel sem éreznek olyan sokféle zamatot, mint mi, többek között az édes íz az, amit nem tudnak élvezni.

A kutyák miattunk képesek megemészteni a szénhidrátot

A farkasok és a kutyák emésztése eltérő, a kutyák ugyanis kifejlesztették azt a képességet, hogy szervezetük feldolgozza a keményítőt. Ez annak köszönhető, hogy a földművelő ember mellett az állatok kenyérféléket is ettek.

A kutyák megemésztik a szénhidrátot
SolStock/istockphoto.com

A cica „lógó pocakja” nem a kövérség jele

A macska hátsó lába előtti kis megereszkedett pocakot sok gazdi a hízás jelének véli, pedig az úgynevezett „primordiális erszény” teljesen normális anatómiai sajátosság, aminek célja is van: mikor a macskák verekszenek, a kis „tasak” védi a szerveiket az ellenfél hátsólábas-marcangolásától.

A farkas nem, de a kutya az emberhez fordul segítségért

Egy kutatásban emberek által felnevelt farkasok és kutyák viselkedését tanulmányozták. Ha emberre volt szükség ahhoz, hogy az állat ételhez jusson – például ki kellett nyitni valamit – a kutyák habozás nélkül kértek segítséget az emberektől, míg a farkasok szinte egyáltalán nem. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást