Egészség / Életmód

Meglepő jelek, hogy vashiánytól szenvedsz – Vedd észre időben

Meglepő jelek, hogy vashiánytól szenvedsz – Vedd észre időben

Megváltozik a külsőd

Konkrétan nem tudod, mi a baj, de a hajad élettelenebb és laposabb, zsírosodik, a bőröd fakó lesz és kiszárad, a körmeid töredeznek. Semmi feltűnő, csak olyan, mintha slampos lennél, bármit is csinálsz. A vashiány miatt nemcsak fáradtnak érezheted magad, hanem kimerültnek is fogsz tűnni.

Nyugtalan láb szindrómától szenvedsz

A nyugtalan láb szindróma gyakori alvászavart okozó rendellenesség. Ennek során az érintettek lefekvés után intenzív késztetést éreznek, hogy megmozgassák a lábukat, rugdaljanak. A panaszok nappal, nyugalomba helyezett lábnál is jelentkezhetnek. Ez az állapot gyakran a vashiány tünete.

Mit lehet tenni?

Ha azt gyanítod, hogy vashiányban szenvedsz, először is keresd fel az orvosodat, hogy megbizonyosodhass róla, tényleg ez a probléma. Egy egyszerű vérvétellel megállapítható, hogy kórosan alacsony-e a véredben a vas mennyisége. Ha bebizonyosodik, az orvosod először biztosan természetes módon szeretné megoldani a problémát, hiszen ez is a legjobb módszer rá: egyszerűen több vastartalmú ételt kell enned, hogy feltöltsd a raktáraidat. Ilyenek a vörös húsok, a csirke, a fekete bab, a tarkabab, a borsó, a sötét zöld színű zöldségek, valamint a magvak. Általában egy-két hét alatt javul a helyzet, ha tényleg csak vashiányban szenvedsz.

Ha nem javul a helyzet, az orvos étrendkiegészítőt is ajánlhat neked, de a legjobban a vasat is a természetes, egészséges ételekből hasznosítja a szervezet.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást