A menyasszonyi cipőben pénz? 10 meglepő esküvői szokás a világban

A menyasszonyi cipőben pénz? 10 meglepő esküvői szokás a világban

Címlap / Szerelem / Esküvő / A menyasszonyi cipőben pénz? 10 meglepő esküvői szokás a világban

Bárhol legyen is egy esküvő, a lényeg mindig ugyanaz: a fiatal pár boldogsága, az anyagi és egészségbeli jólét, valamint az, hogy a gyermekáldás is biztosítva legyen. Ezek a világon mindenhol ugyanolyan fontosak, de hogy mégis milyen szokásokkal és babonákkal próbálják ezeket elérni, az országonként más és más.

Tengerparti romantika Amerikában

Amerikában természetesen a létező össze esküvői szokás megtalálhat az egyszerűtől a nagyon extrémig.

Az egyik legelterjedtebb házasodási forma mégis az, hogy ha a pár közel lakik a tengerparthoz, akkor egyszerűen a parti homokban mezítláb állva esküsznek örök hűséget egymásnak.

Ilyenkor a násznép inkább csak a szűk családtagok és barátok közül kerül ki, és az utána következő ünneplés is a tengerparton zajlik tovább. Este a hangulat fokozása érdekében tűzijátékkal ünnepelnek.

Adok-kapok Japánban

Japánban természetesen az esküvő sem ugyanúgy zajlik, mint máshol. Igaz, hogy egyre jobban divatba jön ott is az európai vagy amerikai stílusú esküvő, de azért néhány szokást hűen őriznek a japánok. Egyik ilyen, hogy a meghívottak minden esetben kapnak ajándékot, nem is feltétlenül apróságot.

Az esküvő végén az ifjú pár kiosztja a személyre szóló ajándékait azoknak, akik eljöttek megünnepelni az örömüket. Az ajándék leginkább kristálypohár, vagy valami más minőségi dísztárgy. A meghívottak cserében pénzt adnak a friss házasoknak, a vendégek ajándékának azonban mindig legalább a dupláját kell érnie annak, amit ők a pártól kapnak.

Drive thru esküvők az USA-ban

A gyorséttermek és a kényelem hazájában, az USA-ban természetesen létezik olyan esküvői megoldás is, ahol a pár úgy veszi igénybe az esküvőt, mintha csak két sajtburgert rendelne, még az autójukból sem kell kiszállniuk ehhez.

Léteznek olyan kápolnák, amin át lehet autóval hajtani, néhány helyen meg kell állni a szükséges mondatok elhangzása miatt, majd a végén egy hang összeadja őket, majd a kijáratnál megkapják a házasság érvényességét igazoló kivonatot. Az ötlet onnan ered, hogy a mozgásukban korlátozottaknak egyszerűbb legyen az esküvő, mára azonban kifejezetten viccesnek számít, ha valaki így esküszik.

Vicces hollandok

Hollandiában a szórakozásé és a vicces esküvői szokásoké a főszerep a nagy napon. A ceremónia komoly része a templomban és az anyakönyvi hivatalban zajlik, bár már a templomokban is lehetséges a polgári rész megtartása is.

Jellegzetes lakodalmi szokás Hollandiában, hogy minden vendég kap egy kis virágdíszt, de azt a férfiaknak hagyományosan, a nőknek azonban fejjel lefelé tűzik ki.

A furcsa szokásra a magyarázatuk nagyon egyszerű: azt mondják, hogy ők ezzel biztosítják be magukat, hogy ha a lakodalom előrehaladtával több alkoholt fogyasztanak a kelleténél, akkor is meg tudják különböztetni a nőket a férfiaktól.

Gyöngyellenes mexikóiak

Mexikóban az esküvővel és az ahhoz tartozó feltételekkel kapcsolatban még elevene él az a hiedelem, miszerint a menyasszony ha jó és boldog házasságot szeretne magának, akkor semmiképpen sem visel gyöngysort az esküvőjén.

A mexikóiak szerint ugyanis a gyöngy nem más, mint a könnycseppek megkövesedett darabjai, így ha a menyasszony mégis ezt a díszt választja, akkor sokat fog sírni és szomorkodni az egész házassága alatt.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»