Egy újabb megfázás. Miért történik ez velem?

Egy újabb megfázás. Miért történik ez velem?

Címlap / Életmód / Egészség / Egy újabb megfázás. Miért történik ez velem?

Talán hallottad már a következő mondást: „Akinek nincs ideje az egészségre, annak lesz ideje a betegségre.” Elgondolkodtató, igaz? Oly gyakran vétünk a testünk ellen, oly sokszor megnehezítjük a helyzetét, és ő mégis tűr, kitart és harcol az életünkért. Bánhatnánk jobban is vele, mint egy értékes jóbaráttal. Üzenget neked, kommunikál veled a maga módján, szóval beszélgess vele te is nyugodtan.

Üzenet belülről

Szóval a helyes kérdés, amit fel kell tenned neki az az, hogy: Mit tettem veled? Ő ilyesmiket fog „válaszolni”: Túlhajtottál, mert túl magas elvárásoknak próbáltál megfelelni. Túlságosan elhanyagoltál és figyelmen kívül hagytad a valódi szükségleteimet. Torkig vagyok már a problémákkal. Elegem van az egészből, szeretném, ha már békén hagynának egy időre. Eleget nyeltem már, én most inkább bedugulok, és visszavonulok. Szeretnék egy kis lélegzetvételnyi szünetet, és egy kis csendet. Ha másképpen nem megy, akkor itt egy kis rekedtség, talán észre veszed végre magad.

Figyelj jobban, mert történt valami velünk és még nem rendeztük el a dolgokat. Mivel te nem kezelted valami profin a helyzetet, bajba sodortál mindkettőnket. Ezért megint nekem kell megjavítanom a dolgokat. Kicsit le kell gyengítselek, amíg dolgozom, kérlek vedd ezt komolyan és működj együtt velem. Értsd meg, hogy ez a mi érdekünkben történik. Jobb elfogadnod tehát a helyzetet. Tekints rá úgy, mint egy életbevágóan fontos segítségre.

Hagyj időt a gyógyulásra, mert én nem akarlak ám feleslegesen kínozni, vagy az idődet rabolni, de erre szükség van. Kérlek, fogd fel végre, hogy a fájdalom- vagy „panaszmentesség” még nem bizonyíték az egészségre.

Különbséget kell tennünk két okoló fogalom között, ugyanis segít. ha elfogadod, hogy te vagy érte a felelős, viszont nem vagy hibás. Szükségtelen korholnod magad, vagy tovább kínoznod a testedet, mert ő éppen azon igyekszik, hogy megmentsen titeket. Csináltál egy kis rendetlenséget, és ő eltakarítja a nyomokat, hogy ne legyen belőle nagyobb baj. 

Mi bujkál a háttérben?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást