200%-kal több mesterséges cukrot esznek a mai gyerekek

200%-kal több mesterséges cukrot esznek a mai gyerekek

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 200%-kal több mesterséges cukrot esznek a mai gyerekek

Csaknem 200%-kal többet esznek belőle a gyerekek

A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics-ben publikált cikk szerint 1999-ben a gyerekek mindössze 9%-a fogyasztott valamilyen alacsony kalóriatartalmú édesítőt, ami jellemzően a diétás üdítőkben, a kalória- vagy zsírszegény készételekben található meg.

A mesterséges édesítőszerek népszerűsége azonban jelentősen megugrott az ezt követő években, a szacharin, aszpartám vagy éppen szuklaróz egyre több háztartásban jelent meg, és 2012-ben a ’99-es adatokhoz képest a gyerekek csaknem 200%-kal több mesterséges édesítőszert fogyasztottak. Ebben az évben a gyerekeknek már 25%-a evett vagy ivott rendszeresen olyan élelmiszert, amiben mesterséges színezék található, és a gyerekek már egészen korai életszakaszban, két éves kortól fogyasztókká váltak.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Megdöbbentő-200-kal-több-mesterséges-cukrot-esznek-a-mai-gyerekek.jpg a fájlnév

A közel 17.000 férfi, nő és gyermek körében végzett longitudionális vizsgálat azt találta, hogy a mesterséges édesítők a felnőttek körében is egyre népszerűbbé váltak. A vizsgálat szerint a felnőttek 44, a gyerekek 20%-a fogyaszt mesterséges édesítőt naponta egynél több alkalommal, a felnőttek 17%-a pedig naponta háromszor is fogyaszt ételt vagy italt, amiben édesítőszer van.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást