A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

Címlap / Életmód / Lélek / A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre / 2. oldal

Ha belegondolsz, a haragot kiváltó okok napi szinten apróságokból tevődnek össze, vagyis egyáltalán nem sorsdöntő események az életedben. Márpedig, ha valóban ez a helyzet, akkor tedd fel magadnak a kérdést: „Megéri emiatt felborítanom a lelki egyensúlyomat?” Engedj el mindent, ami nem ezt szolgálja és bocsáss meg azoknak, akik miatt ennyi negatívat érzel pillanatnyilag.

Ugyanis a megbocsátásnak gyógyító ereje van, nem csak magadra, de másokra is.

Ez egyet jelent a düh és harag elengedésével, még akár azt is kijelenthetjük, hogy önző okokból, ugyanis ki akarná saját magát mérgezni? Mivel a sok negatív érzés képes testi tüneteket produkálni, akár gyomorfájdalom, fejfájás, ekcéma formájában, ezeknek biztosan búcsút inthetsz, ha teszel is érte. Sokkal jobb lesz az alvásminőséged, kipihentebb leszel, ami elengedhetetlen a külső-belső egészséghez. Lelkileg pedig, mintha kicseréltek volna.

KoolShooters/pexels.com

Miután megtapasztalod, hogy milyen az, mikor megállítod a harag folyamatát, egy idő után már eljutsz oda, hogy be sem tud majd férkőzni a lelkedbe. Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem leszel többé ideges, de ez már jóval enyhébb kivetülése lesz érzelmeidnek.

Ehhez a folyamathoz, viszont elengedhetetlen a már korábban említett megbocsátás, azaz még akkor is, ha valaki a vesztedet akarja, tudd azt mondani, hogy megbocsátasz neki. Valóban roppant nehéz ezt megtenni, de csak ez válthatja ki azt a testi-lelki könnyedséget, amire szükséged van. Tartsd észben, hogy a többi emberre nincs hatásod, a saját érzéseidért, viszont te felelsz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást