A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

Címlap / Életmód / Lélek / A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

Dobd a kukába a haragot!

„Ha érzéseid közé harag vegyül, akkor szenvedésed oka te magad vagy. Váltsd fel minden haragod a szeretettel, és szenvedésed megszűnik! – Tolsztoj”

Tolsztoj idézete legyen számodra az iránytű, amikor túl sok düh bújik meg benned. A harag egy természetes emberi tulajdonság, mely naponta megmutatkozik számunkra. Akár már az ébredés pillanatában, mikor elaludtunk és pánikolva állunk neki készülődni. Garantáltan belekötünk a párunkba, hogy miért tölt órákat a fürdőszobában és ekkor még el sem indultunk otthonról. Haragszunk magunkra, hogy elaludtunk és az egész világra, amiért késni fogunk. Majd ezzel a lelkiállapottal elindulva otthonról, biztosan nem lesz rózsás a folytatás. Hacsak nem teszünk ellene!

Egy felfokozott érzelmi állapotban, mikor csordultig vagyunk indulatokkal, nehéz féken tartani magunkat.

Ekkor általában olyan is kicsúszik a szánkon, ami amúgy nem. Az, viszont rajtunk múlik, hogy egy dühkitörést meddig hagyunk fajulni. Ne legyünk álszentek, hacsak nem egész nap meditáló szerzetesként éljük a napjainkat, a világunk gondoskodik róla, hogy minden egyes nap próbára tegye a harmonikus lelkiállapotunkat.

Mert, hogy ez egy próba. Minden ok-okozat, minden a te reakciód. Dönthetsz! Azt választod, hogy a benned lévő harag tovább növekedjen, vagy egyszerűen megállítod a folyamatot? Igen, ez ennyire egyszerű és éppen ettől ennyire nehéz! Ez egy olyan döntés, amit másodpercek alatt meghozhatsz és ugyanennyi idő alatt elindulhat a változás. Egyszerűen el kell döntened és meg kell értened, hogy az egészséges lelkiállapotodnál nincs fontosabb, így nem adhatsz teret mindenféle rossznak!

Éld meg a testi-lelki változást!

Tegyük fel, hogy valaki valami rosszat tett ellened, ami negatívan befolyásolja az életedet és szinte felrobbansz a dühtől. Nincs ezzel semmi baj! Mint mondtuk, nem az a dolgod, hogy Buddhaként éld az életed. Engedd, hogy haladjon végig rajtad ez a maró érzés, hiszen az elfojtással csak még többet árthatsz magadnak. Aztán amikor úgy érzed lenyugodtál, akkor állítsd meg a folyamatot!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást