Azzal, hogy megbocsátasz, gyógyulást idézel elő a testedben és a lelkedben

Azzal, hogy megbocsátasz, gyógyulást idézel elő a testedben és a lelkedben

Címlap / Életmód / Lélek / Azzal, hogy megbocsátasz, gyógyulást idézel elő a testedben és a lelkedben

Dobd a kukába a haragot!

„Ha érzéseid közé harag vegyül, akkor szenvedésed oka te magad vagy. Váltsd fel minden haragod a szeretettel, és szenvedésed megszűnik! – Tolsztoj”

Tolsztoj idézete legyen számodra az iránytű, amikor túl sok düh bújik meg benned. A harag egy természetes emberi tulajdonság, mely naponta megmutatkozik számunkra. Akár már az ébredés pillanatában, mikor elaludtunk és pánikolva állunk neki készülődni. Garantáltan belekötünk a párunkba, hogy miért tölt órákat a fürdőszobában és ekkor még el sem indultunk otthonról. Haragszunk magunkra, hogy elaludtunk és az egész világra, amiért késni fogunk. Majd ezzel a lelkiállapottal elindulva otthonról, biztosan nem lesz rózsás a folytatás. Hacsak nem teszünk ellene!

Egy felfokozott érzelmi állapotban, mikor csordultig vagyunk indulatokkal, nehéz féken tartani magunkat.

Ekkor általában olyan is kicsúszik a szánkon, ami amúgy nem. Az, viszont rajtunk múlik, hogy egy dühkitörést meddig hagyunk fajulni. Ne legyünk álszentek, hacsak nem egész nap meditáló szerzetesként éljük a napjainkat, a világunk gondoskodik róla, hogy minden egyes nap próbára tegye a harmonikus lelkiállapotunkat.

Mert, hogy ez egy próba. Minden ok-okozat, minden a te reakciód. Dönthetsz! Azt választod, hogy a benned lévő harag tovább növekedjen, vagy egyszerűen megállítod a folyamatot? Igen, ez ennyire egyszerű és éppen ettől ennyire nehéz! Ez egy olyan döntés, amit másodpercek alatt meghozhatsz és ugyanennyi idő alatt elindulhat a változás. Egyszerűen el kell döntened és meg kell értened, hogy az egészséges lelkiállapotodnál nincs fontosabb, így nem adhatsz teret mindenféle rossznak!

KoolShooters/pexels.com

Éld meg a testi-lelki változást!

Tegyük fel, hogy valaki valami rosszat tett ellened, ami negatívan befolyásolja az életedet és szinte felrobbansz a dühtől. Nincs ezzel semmi baj! Mint mondtuk, nem az a dolgod, hogy Buddhaként éld az életed. Engedd, hogy haladjon végig rajtad ez a maró érzés, hiszen az elfojtással csak még többet árthatsz magadnak. Aztán amikor úgy érzed lenyugodtál, akkor állítsd meg a folyamatot!

Ha belegondolsz, a haragot kiváltó okok napi szinten apróságokból tevődnek össze, vagyis egyáltalán nem sorsdöntő események az életedben. Márpedig, ha valóban ez a helyzet, akkor tedd fel magadnak a kérdést: „Megéri emiatt felborítanom a lelki egyensúlyomat?” Engedj el mindent, ami nem ezt szolgálja és bocsáss meg azoknak, akik miatt ennyi negatívat érzel pillanatnyilag.

Ugyanis a megbocsátásnak gyógyító ereje van, nem csak magadra, de másokra is.

Ez egyet jelent a düh és harag elengedésével, még akár azt is kijelenthetjük, hogy önző okokból, ugyanis ki akarná saját magát mérgezni? Mivel a sok negatív érzés képes testi tüneteket produkálni, akár gyomorfájdalom, fejfájás, ekcéma formájában, ezeknek biztosan búcsút inthetsz, ha teszel is érte. Sokkal jobb lesz az alvásminőséged, kipihentebb leszel, ami elengedhetetlen a külső-belső egészséghez. Lelkileg pedig, mintha kicseréltek volna.

Miután megtapasztalod, hogy milyen az, mikor megállítod a harag folyamatát, egy idő után már eljutsz oda, hogy be sem tud majd férkőzni a lelkedbe. Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem leszel többé ideges, de ez már jóval enyhébb kivetülése lesz érzelmeidnek.

Ehhez a folyamathoz, viszont elengedhetetlen a már korábban említett megbocsátás, azaz még akkor is, ha valaki a vesztedet akarja, tudd azt mondani, hogy megbocsátasz neki. Valóban roppant nehéz ezt megtenni, de csak ez válthatja ki azt a testi-lelki könnyedséget, amire szükséged van. Tartsd észben, hogy a többi emberre nincs hatásod, a saját érzéseidért, viszont te felelsz!

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!