„Többé már nem szeretlek!” – Meddig tudunk igazán szeretni?

„Többé már nem szeretlek!” – Meddig tudunk igazán szeretni?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Többé már nem szeretlek!” – Meddig tudunk igazán szeretni?

Amint elfogadjuk a tényt, hogy a szerelem múlandó, elszáll a görcsösség és sokkal jobban elkezdjük megbecsülni. A szeretet már egész más kategória, mert létezik bizony az örökkön-örökké tartó szeretet, bár ez legtöbbször a családi kapcsolatokra igaz. Mégis vannak fordulópontok az életünkben, mikor egyeseknek búcsút kell intenünk mindkettőnk érdekében.

Kimondani fáj, de az elnyomás felőröl

Az élethez bátorság kell, ahogy az érzések felvállalásához is. Mikor megismerünk és megszeretünk valakit, nem azon gondolkozunk, hogy ez meddig fog tartani és ki fog előbb búcsút inteni a másiknak. Máskülönben mindenki rettegne bármit is elkezdeni a jövőbeli csalódások elkerülése érdekében. Azt viszont el kell fogadnunk, hogy ahogy mi magunk is, mások is folyamatos változásban vannak. Soha nem tudhatjuk, ki melyik irányba halad majd tovább.

Egyetlen dolgot tehetünk, mégpedig, hogy mindig hűek leszünk önmagunkhoz és az érzéseinkhez. Biztos te is ismersz olyan embereket, akik hosszú évek óta tartó boldogtalanságban élnek, mert nem akarnak, vagy mernek bizonyos dolgokat kimondani.

Félnek az elmúlástól, a változástól és az ismeretlentől. Ez pedig benne tartja őket egy boldogtalan, ám roppant kiszámítható kapcsolatban.

Miért jobb a kiszámíthatóság?

Mert alapvetően állandóságra vagyunk programozva. Ez segít bennünket a mindennapi rutin elvégzésében, sokszor pedig ez óv meg bennünket bizonyos veszélyektől. Az állandóság nem rossz dolog, ez nem tesz valakit unalmassá. A probléma azzal van, ha valaki teljesen egysíkúan szeretné leélni az életét, mindenféle kihágás nélkül. A kihágás jelentheti azt, amikor valaki már nem érzi jól magát egy kapcsolatban, mer váltani és esélyt adni magának és párjának egy jobb élet reményében. A kiszámíthatóság mindent felemészt egy kapcsolatban, mert pont az a kis fűszer párolog el a kapcsolatból, ami miatt egykor két ember egymást választotta. 

Ég veled!

Bár roppant fájdalmas megválni valakitől, aki egykor a mindenséget jelentette neked, fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy igazán boldog vagy? Mert, ha kapásból érkezik egy nemleges válasz, akkor nagy valószínűséggel már csak megszokásból vagytok egymás mellett. Mérlegelned kell előtte, ugyanis tökéletes párkapcsolat nem létezik. Lehet, hogy csak túl sok jelenleg a viharfelhő felettetek, de amint elmennek, újra egymásra találhattok.

Oleh_Slobodeniuk/istockphoto.com

Persze van úgy, hogy ez évek óta tartó folyamat. Bár lehet roppant erős kötelék köztetek, a különbségek sokszor legyőzik a szerelmet. Ilyenkor kell bátornak lenned és bíznod magadban annyira, hogy képes leszel a másik nélkül élni, sőt hinni abban, hogy valami sokkal jobb vár rád. Megbarátkozni a ténnyel, hogy vannak akik csak egy bizonyos útszakaszon lesznek a társaid, sokszor fájdalmas felismerés, de végül ez vezet el valamihez, amiben boldogabb lehetsz.

Nem tökéletesen, mesébe illően boldog, hanem a párkapcsolat minden szépséghibájával együtt boldog.

BFF, de nem örökre!

A „Best Friends Forever” szlogen ott virít bögréken, pólókon, kulcstartókon és karkötőkön, az emberek pedig imádják megajándékozni ezekkel barátaikat. Bár roppant szép gesztus, voltaképpen a felirat nagyon hatásvadász. Nyilván a gyerekkori legjobb barátod már kiérdemel egy ilyen feliratú pólót, de talán túl sokan, túl hamar aggatják rá a másikra a BFF kifejezést. A barátokat választott családként is emlegetik, de soha nem tudhatjuk, mikor bomlik fel ez az egység. Történhet bármi, ami még a legerősebb baráti köteléket is szétszakítja és tovább kell lépnie mindkét félnek.

Talán barátságokat ritkábban rúgunk fel, mint párkapcsolatokat, hiszen a barátok bár tükröt tartanak elénk, korántsem olyan szinten, mint a szerelmünk. Azonban baráti kapcsolatokban is történhetnek olyan törések, melyek megszakíthatnak benned bizonyos érzéseket. Ilyenkor bármennyire is szeretnéd, nem tudod a törés előtti állapottól folytatni a másikkal. Néha el kell engedned bizonyos barátokat a boldogságod érdekében, de légy nyitott az életre, elvégre soha nem tudhatod, hogy visszataláltok-e egymáshoz.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!