Te szoktál kuglófot sütni? Ez a zamatos mázas kuglóf sütőporral készült, és nagyon hamar összedobható. A hozzávaló mázat nagyobb élelmiszerboltokban megvásárolhatod, néhány kanál vízzel összekeverve már díszítheted is vele a kuglófodat.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
csipet só
1 csomag bourbon vaníliás cukor
½ citrom reszelt héja
5 dkg aszalt gyümölcs (szilva, barack, áfonya)
1 dl olaj
1 dl tej
5 dkg barna cukor
3 tojás
puncsmáz a tetejére
színes cukordrazsé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kihabosítjuk a kétféle cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágva beledolgozzuk. Picit megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a tojások kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
A kuglófformát kiolajozzuk, kilisztezzük.
A masszát a kuglófformába töltjük. 200 fokon sütjük először 15 percig, majd 180 fokon még további 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a kuglóf.
A mázat előírás szerint elkészítjük, és a kuglófra locsoljuk. Hagyjuk megszilárdulni.
A mázas kuglófot tálalás előtt tovább díszítjük színes cukordrazsékkal.