Mázas kuglóf

Mázas kuglóf

Címlap / Életmód / Receptek / Mázas kuglóf

Te szoktál kuglófot sütni? Ez a zamatos mázas kuglóf sütőporral készült, és nagyon hamar összedobható. A hozzávaló mázat nagyobb élelmiszerboltokban megvásárolhatod, néhány kanál vízzel összekeverve már díszítheted is vele a kuglófodat.

Hozzávalók:

25 dkg liszt

½ csomag sütőpor

csipet só

1 csomag bourbon vaníliás cukor

½ citrom reszelt héja

5 dkg aszalt gyümölcs (szilva, barack, áfonya)

1 dl olaj

1 dl tej

5 dkg barna cukor

3 tojás

puncsmáz a tetejére

színes cukordrazsé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kihabosítjuk a kétféle cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágva beledolgozzuk. Picit megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a tojások kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.

A kuglófformát kiolajozzuk, kilisztezzük.

A masszát a kuglófformába töltjük. 200 fokon sütjük először 15 percig, majd 180 fokon még további 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a kuglóf.

A mázat előírás szerint elkészítjük, és a kuglófra locsoljuk. Hagyjuk megszilárdulni.

A mázas kuglófot tálalás előtt tovább díszítjük színes cukordrazsékkal.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!