Marokkói sertés kebab

Marokkói sertés kebab

Címlap / Életmód / Receptek / Marokkói sertés kebab

Itt a nyár, a grillezések ideje. Íme egy különleges, ám egyszerű recept, mely biztosan a kerti parti kedvence lesz!

Hozzávalók:

– ¼ csészényi narancslé
– 1 evőkanál paradicsompaszta
– 1 cikk fokhagyma, apróra vágva
– 1 evőkanál őrölt római kömény
– 1/8 kiskanál őrölt fahéj
– 4 evőkanál olíva olaj
– 1 ½ kiskanál só
– ¾ kiskanál fekete bors
– 600-700 gramm csont nélküli sertés bélszín, 3-4 centis darabokra vágva
– 1 kisebb padlizsán, hámozatlanul, 2,5 centis darabokra vágva
– 1 kisebb vöröshagyma, 8 cikkbe vágva
– egy pita vagy lapos kenyér a tálaláshoz
– tzatziki szósz
– ½ kisebb uborka, vékonyra szelve
– 2 evőkanál felaprított friss menta
– fából készült nyársak, 30 percre vízbe áztatva

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, a paradicsompasztát, a fokhagymát, a római köményt, a fahéjt, 2 evőkanál olíva olajat, 1 kiskanál sót és ½ kiskanál borsot. Szórd bele a húskockákat és keverd össze alaposan. Fedd le és tedd a hűtőbe 30 perctől akár 8 órán keresztül.

2. Közben, egy tálban a padlizsánt és a hagymát is kend be olíva olajjal, majd sózd és borsozd. A zöldségeket húzd a nyársra, váltakoztatva a padlizsánt és a hagymát.

3. A nyársakat tedd az előzőleg felhevített sütőrostra. Süsd körülbelül 20 percig. Ne felejtsd el megforgatni őket időnként.

4. A sertéshúst is húzd nyársakra, majd helyezd őket a sütőre. Süsd amíg a zöldségek megpuhulnak, a hús pedig teljesen átsül.

5. Közben fóliázd be a pitát és 5 percig tedd a sertéshúsra. A nyársakat és a kenyeret helyezd külön tányérokra. Halmozz rá tzatziki szószt is, amelyet meghintesz az uborkával és a mentával.

Jó étvágyat kívánunk!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást