Életmód / Család

Ezért olyan különlegesek a márciusban született babák

Az érzelmeik irányítják őket

Kevés olyan érzékeny lelkű, érzelmes gyermek létezik, mint azok a babák, akik márciusban látták meg a napvilágot. Ők azok, akik állandóan igénylik a babusgatást, a szeretgetést, az őszinte figyelmet, ezzel tökéletesen boldoggá lehet tenni őket. Ez egyúttal nehézséget is jelenthet a szülők számára, mert a márciusi babák könnyedén ingadoznak a végletek között: egyik pillanatban még fülig ér a szájuk, a másikban viszont hatalmas zokogásban törnek ki, látszólag gyakran ok nélkül. A későbbiekben is egyértelműen megfigyelhető nálunk, hogy az érzelmek alapján ítélnek, döntenek, ezért szülőként fel kell hívni majd a figyelmüket arra, hogy a racionalitásra, az észérvekre is támaszkodniuk kell az életük során. 

Mesterien bánnak másokkal

Mivel a márciusi babák kiválóan ismerik az érzelmeket, nagyon könnyen irányítanak, befolyásolnak másokat. Hajlamosak az érzelmi manipulálásra, ugyanakkor remek beleérző képességgel is bírnak, ami az élet számos területén előnyhöz juttathatja őket. Kedvességük, figyelmességük népszerűvé teszi őket mind a kortársak, mind a felnőttek körében. Nagyon jól alkalmazkodnak, idomulnak másokhoz, de ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt ők elképzelték, hajlamosak letargiába esni. Mindent megtesznek, hogy megfeleljenek az eléjük támasztott akadályoknak, ám nem túl kitartóak, ezért óvatosan és meggondoltan kell a szülőknek a különféle (életkorukhoz mindig passzoló) feladatokat rájuk bízni.

Igazi álmodozók

A márciusban született babák különösen hajlamosak arra, hogy elmerüljenek a saját kis álomvilágukban, megdöbbentően élénk és erős fantáziával rendelkeznek. Hajlamosak arra, hogy akár órákon át, elmerülve játszanak, már egészen kiskoruktól kezdve – a szülők nagy örömére. A képzeletbeli világukban nem ritkán barátokat is találnak maguknak, amint pedig képessé válnak rá, szívesen mesélnek is róluk. Fantáziájukat örömmel vetik papírra, imádnak festeni, rajzolni, kretívkodni. Ezekhez a tevékenységekhez és az álmodozáshoz is gyakran fordulnak akkor, ha rosszul, kényelmetlenül érzik magukat, mert úgy érzik, alkotás közben biztonságban lehetnek. 

javi_indy/istockphoto.com

Nem túl bátrak

Mivel ennyire az érzelmeik irányítják őket, a márciusban született babák egyáltalán nem tartoznak a vehemens természetű gyermekek közé. Sokkal inkább visszahúzódnak, lassan oldódnak fel, nehezen nyílnak meg, és a szorongásra is hajlamosak. Szülőként fontos feladat az önbizalmuk erősítése, bátorításuk arra, hogy merjék felvállalni véleményüket, és egy kicsit nyugodtabban kezdeményezzenek. A márciusi babák szégyellősek, és sokszor nincs elég önbizalmuk, ezért minden alkalmat meg kell ragadni, hogy ezen változtassunk.

Lassan haladnak

Bármilyen lépés megtételéről van szó, a márciusi babák nem haladnak túl gyorsan. Jobban szeretnek komótosan, fokozatosan változtatni, haladni a kis céljaikkal, és sajnos nem is igazán lehet őket sürgetni. Sőt, gyakran csak még szorongóbbá válnak akkor, ha úgy érzik, nem tudják megugrani az eléjük támasztott mércét, és így a maradék kitartásuk is elveszik. Segíteni őket sok-sok meséléssel, kézműves programmal lehet, és a márciusi babákat érdemes bátorítani arra, hogy fejezzék ki magukat a művészetek által.

Babák személyisége hónap szerint

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást