A marcipános tejbegríz percek alatt elkészíthető, isteni csemege, melynek a szilva különleges téli hangulatot kölcsönöz.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg marcipán massza
- 7,5 dl tej
- 1 csomag vanilincukor
- 7,5 dkg búzadara
- 1 db M-e méretű tojás
- csipetnyi só
- 25 g cukor
- 1 szilvakompót konzerv (töltőtömeg: 395 g)
- fahéj és cukor a meghintéshez
Elkészítés:
A marcipánt reszeld le durvára. Hevítsd fel a tejet a vanilincukorral. Szórd bele a marcipánt, és kevergetve olvaszd fel benne. Miután felfőtt, húzd félre.
A búzadarát kevergetés közben hintsd bele, majd főzd fel még egyszer. Húzd le a tűzről, és hagyd kb. 5 percig dagadni.
Közben válaszd szét a tojást, majd a fehérjét a sóval együtt verd fel keményre, fokozatosan szórd bele a cukrot is. A sárgáját verd habosra, keverd össze 2 evőkanál tejbegrízzel, aztán ezt óvatosan keverd hozzá a többihez.
Forgasd bele a tojáshabot. A kész tejbegrízt szilvákkal díszítve tálald, a tetejét szórd meg fahéjjal és cukorral.