Húsvétra készítettem ezt a nagyon finom tortát. Más díszítéssel más ünnepi alkalmak méltó desszertje lehet az önök asztalán is. A morzsás tésztaalap megalapozza ezt a különleges marcipános-szilvás ízhatást.
Hozzávalók:
A morzsatésztához:
4 evőkanál liszt 1 evőkanál barnacukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipetnyi fahéj 100 g vajas margarin
A piskótához:
4 evőkanál liszt 3 tojás 4 evőkanál víz 1 evőkanál porcukor 1 vaníliás cukor 1/3 csomag sütőpor 1 evőkanál holland kakaópor
A töltelékhez:
1 üveg szilvabefőtt 1 csomag vanília puding fahéj 7 szem édesítő tabletta
A tetejére:
5 dl habalap 4-5 szem szilva 200 g marcipán tojásdrazsé, vagy ízlés szerint cukorvirágok, reszelt csoki
Elkészítés:
A morzsatészta hozzávalóit konyhai robotgéppel finom szemcsésre keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformában egyenletesen elsimítjuk egy evőkanál segítségével.
Egy keverőedényben a tojást a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a masszához adjuk.
A masszát a morzsatésztán egyenletesen elsimítjuk.
180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A töltelékhez a szilvabefőtt levét vízzel félliternyire kiegészítjük, s egy vaníliás pudingporral krémmé főzzük. Beletesszük a negyedelt szilvákat. Csipetnyi fahéjjal és 7 édesítő tablettával ízesítjük.
Sütés után a piskótalapot kettévágjuk.
Az alsó lapot tortatálra helyezzük, s a szilvás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.
Rátesszük a másik tésztalapot.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A félretett szilvákat apróra vágjuk, majd a habba forgatjuk. A habot kupolaszerűen a második tésztalapra terítjük.
A marcipánt 2-3 mm-esre kinyújtjuk, majd egy centis csíkokra vágjuk. A marcipáncsíkokat a habkupolán ajándékcsomagolást imitálva szépen elrendezzük.
Alkalomhoz illően tovább díszíthetjük tortánkat. Húsvét lévén ezen a tortán színes tojásdrazsék vannak. Díszítésként reszelt csokoládét, vagy cukorvirágokat is használhatunk.
3-4 órára hűtőbe tesszük szépséges remekművünket, s csak utána szeleteljük.