Marcipános szilvatorta

Marcipános szilvatorta

Címlap / Életmód / Receptek / Marcipános szilvatorta

Húsvétra készítettem ezt a nagyon finom tortát. Más díszítéssel más ünnepi alkalmak méltó desszertje lehet az önök asztalán is. A morzsás tésztaalap megalapozza ezt a különleges marcipános-szilvás ízhatást.

Hozzávalók:

A morzsatésztához:

4 evőkanál liszt 1 evőkanál barnacukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipetnyi fahéj 100 g vajas margarin

A piskótához:

4 evőkanál liszt 3 tojás 4 evőkanál víz 1 evőkanál porcukor 1 vaníliás cukor 1/3 csomag sütőpor 1 evőkanál holland kakaópor

A töltelékhez:

1 üveg szilvabefőtt 1 csomag vanília puding fahéj 7 szem édesítő tabletta

A tetejére:

5 dl habalap 4-5 szem szilva 200 g marcipán tojásdrazsé, vagy ízlés szerint cukorvirágok, reszelt csoki

Elkészítés:

A morzsatészta hozzávalóit konyhai robotgéppel finom szemcsésre keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformában egyenletesen elsimítjuk egy evőkanál segítségével.

Egy keverőedényben a tojást a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a masszához adjuk.

A masszát a morzsatésztán egyenletesen elsimítjuk.

180 fokon kb. 30 percig sütjük.

A töltelékhez a szilvabefőtt levét vízzel félliternyire kiegészítjük, s egy vaníliás pudingporral krémmé főzzük. Beletesszük a negyedelt szilvákat. Csipetnyi fahéjjal és 7 édesítő tablettával ízesítjük.

Sütés után a piskótalapot kettévágjuk.

Az alsó lapot tortatálra helyezzük, s a szilvás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.

Rátesszük a másik tésztalapot.

A habtejszínt kemény habbá verjük. A félretett szilvákat apróra vágjuk, majd a habba forgatjuk. A habot kupolaszerűen a második tésztalapra terítjük.

A marcipánt 2-3 mm-esre kinyújtjuk, majd egy centis csíkokra vágjuk. A marcipáncsíkokat a habkupolán ajándékcsomagolást imitálva szépen elrendezzük.

Alkalomhoz illően tovább díszíthetjük tortánkat. Húsvét lévén ezen a tortán színes tojásdrazsék vannak. Díszítésként reszelt csokoládét, vagy cukorvirágokat is használhatunk.

3-4 órára hűtőbe tesszük szépséges remekművünket, s csak utána szeleteljük.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!