Hozzávalók:
Az alaphoz
150g háztartási keksz (zúzott)
100g olvasztott vaj
50g pirított kesudió (apróra vágva)
A krémhez
500g krémsajt (a legfinomabb a mascarpone)
60g porcukor
3 evőkanál pürésített mangó
1 evőkanál citromlé
250g mangó meghámozva és felkockázva
200g tejszínhab
1,5 evőkanál zselatin por 4 evőkanál vízzel elkeverve és felfőzve, amíg fel nem oldódik
Felső réteg
1 kiskanál zselatin 100 ml vízzel összekeverve főzés közben
2 evőkanál friss mangó püré
Elkészítése:
1. Az alap: Keverd össze a hozzávalókat és nyomkodd egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljára. Tedd a hűtőbe 20 percre, hogy megkeményedjen benne a vaj.
2. A krém: Mixerrel keverjük fel a krémsajtot a porcukorral és mangó pürével (egy vanília belsejét is belekaparhatjuk). Adjuk hozzá a kockára vágott mangót (előtte locsoljuk meg a citromlével) és keverjük el egy kanállal.
3. Verjük fel a tejszínhabot, adjuk hozzá a zselatin keveréket és keverjük a mangós krémhez. Öntsük a krémet az alapra, oszlassuk el egyenletesen egy kanállal.
4. Felső réteg: Keverjük el a mangó pürét a feloldott zselatinnal. Öntsük az egészet a krémre és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Szeleteljük és hidegen fogyasszuk!