5 magyar zenekar, akiket tényleg érdemes hallgatni

5 magyar zenekar, akiket tényleg érdemes hallgatni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 magyar zenekar, akiket tényleg érdemes hallgatni

Manapság mintha divat lenne a zenére panaszkodni, és a „nagy öregek” után sírni, pedig a fiatalabb generáció felhozatalában is van olyan, akikre érdemes odafigyelni, csak nem kell megállni a rádiók kínálatánál. Listánkban olyan hazai zenekarok következnek, akikre szerintünk érdemes odafigyelni. Neked kik a kedvenceid?

Middlemist Red

Ugyan a zenekarról az Index azt állítja, hogy ők fedezték fel, a Keret Blog olvasói már az Index tehetségkutatója előtt is ismeték a fiatal srácokból álló zenekart, akiknek zenéjén a Beatles hatása éppen úgy érződik, mint a Doors-é.

A Deezer fődíjának bezsebelésekor egyébként a zenekarnak még albuma sem volt, azóta viszont minden segítséget megkapnak nemzetközi karrierjük építgetéséhez.

Ma már nem kérdés, hogy egy átlagos szombat estén megtöltik az A38-at, és hamarosan nemzetközi turnéra is indulnak.

Ethnofil

A 2008-ban, egri fiatalokból álló zenekar a népzene, világzene és a jazz elemeit ötvözi zenéjében, teszi mindezt oly módon, hogy azzal nem csak a mi listánkra kerültek fel, de sokak lejátszási listájában is ott szerepelnek.

Szándékuk szerint olyan zenét szeretnének csinálni, ami átlépi a műfaji határokat, és mindenki megtalálhatja benne a maga számára kedves dallamokat.

A zenekart időnként Budapesten is el lehet csípni, de a következő koncerten a YouTube csatornájukon is hallgathatod őket.

Puma Danger

A Puma Danger-t szintén a Keret Blog fedezte fel magának, és minden esélyük megvan arra, hogy a Middlemist Red útján folytassák.

A srácok saját meghatározásuk szerint „psych garage rock”-ot játszanak, de a számaikat saját magad is meghallgathatod a SoundCloud-on, és eldöntheted, hogy ez-e a neked való stílus.

Ha igen, kövesd őket a Facebook-on, és csípd el valamelyik koncertjüket!  


Ez aztán a fricska! Erről a rocksztárról nevezték el az őskövületet


Kettős Tamás és a Vadszamarak

Kettős Tamásék éppen nagy munkában vannak, hiszen a Művésztelepen rögzítik új, márciusban megjelenő albumukat.

Műfajilag nehéz lenne behatárolni a zenét, amit játszanak, de tény, hogy a jó muzsika mellett itt bizony a szövegnek is komoly szerepe van: Kettős Tamás se nem énekel, se nem rappel, amit csinál, az mindkét műfaji kategórián túlmutat, a szövegei pedig tulajdonképpen versek, amiket nem is biztos, hogy elsőre sikerül befogadni és feldolgozni.

Nincs mese, még egy koncertre el kell menni. És még egyre, és még egyre…

A Facebook-oldalukon tájékozódhatsz a legújabb eseményekről.

Gidnim Rém

A különös nevű zenekart egyelőre kevesen ismerik, a cikk írásakor a Facebookon is mindössze 106-an kedvelték őket, de bennfentes forrásunk szerint érdemes figyelni ennek a zenekarnak a működését is, mert minden meg van bennük ahhoz, hogy közönségkedvenccé váljanak – meg amúgy is, egyszerűen mert jó hallgatni őket.

A SoundCloudon te is meghallgathatod néhány számuknak, amelyek ugyanolyan rejtélyesek, titokzatosak, időnként pedig megmosolyogtatóak, mint amilyennek a zenekar neve is hangzik.

Almakompót, Jégbab, Bogárszáguldó – az ilyesmire az embernek szinte muszáj rákattintania

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást