Magyar podcastok, amiket (nem csak) őszi nagytakarítás közben érdemes hallgatni

Magyar podcastok, amiket (nem csak) őszi nagytakarítás közben érdemes hallgatni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Magyar podcastok, amiket (nem csak) őszi nagytakarítás közben érdemes hallgatni

Vannak olyan helyzetek, amikor lehetetlen filmet nézni, vagy egy jó könyvet olvasni, még segítene, ha valami lekötné a figyelmedet, például mert a kádat kisúrolni, vagy a konyhai műanyagoknak megkeresni a tetejét nem annyira szórakoztató feladat. Ilyenkor (is!) szuper döntés podcastot hallgatni. Angol nyelven több ezer csatorna közül válogathatsz, mindenféle témában, de szerencsére a hazai felhozatal is egyre igényesebb és színesebb.

Nekünk is vannak kedvenceink. Ha ránk hallgatsz, őket hallgatod!

A kör – Igaz történetek tíz percben

„Mindenkinek van olyan saját, igaz története, talán nem is egy, amelyik sorsfordító, vagy olyan rendkívüli, képtelen vagy mulatságos, hogy egyszer el kell mesélni. Úgy tűnik, egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy visszatérjünk e műfaj közvetlen erejéhez. Eddig, többek közt olyanok meséltek A Körben, mint Závada Pál, Bíró Kriszta, Darvasi László, Sándor Erzsi, Szüts Miklós, Vojnich Erzsébet, Nyáry Krisztián. A szabályok egyszerűek: saját, igaz történeteket mondunk el, jegyzetek nélkül, tíz percben” – így mutatkozik be A kör, amely lakáseseményekből nőtte ki magát belépős, belvárosi kávézókban megrendezett eseménnyé.

Ha teheted, érdemes egyszer személyesen is felkeresned valamelyik estjüket, mert az élő szóban, közönség előtt elmesélt történeteknek hihetetlen varázsa van, de az előadásokból podcastok is készülnek, melyek folyamatosan kerülnek fel a soundcloud-ra.

Itt hallgathatod meg!

Kultrovat

Az Index podcastjában a lap újságírói beszélgetnek egymással vagy meghívott vendégekkel filmekről, sorozatokról, de akár koncertekről, fesztiválokról, vagy csak a kulturális életet meghatározó jelenségekről is.

Érdekes témák, izgalmas emberek, meghallgatásra érdemes vélemények és nézőpontok – ha láttál egy filmet, ami elgondolkodtatott, ha a kedvenc sorozatod utolsó része még mindig nem hagy nyugodni, vagy ha kíváncsi vagy, mit gondolnak a hazai média helyzetéről annak meghatározó vagy ikonikus szereplői, akkor amíg kitakarítod a konyhaszekrényt, úgy érezheted, mintha az éppen legjobban foglalkoztató témáról beszélgetnél velük egyet.

Itt hallgathatod meg!

Párnacsata

Az egész podcast valahol a girls support girls and boys jegyében született, és hogy olyan témákról beszélgessünk, amikről úgy érezzük nem beszélünk eleget az interneten, sőt talán otthon sem” – írja magáról bemutatkozásként a Párnacsata podcastja.

És nem is viccelnek: a könnyed hangulatú beszélgetésekbe olyan komoly témák vegyülnek, mint hogy miért is nem ciki pszichológushoz járni, és nem tabu a női ciklus, a nőgyógyászati élmények megosztása, vagy éppen a párkeresés kérdése sem.

Itt hallgathatod meg!

Az élet, meg minden

Tóth Szabolcs Töhötöm podcastjában érdekes emberek mesélnek érdekes történeteket, így az a kiváltság ér bennünket, hogy míg a buszon zötyögünk hazafelé, meghallgathatjuk Wahorn Andrást, mosogatás közben Dezső Andrással alászállhatunk a mackónadrágos alvilágba, vagy bármit is csinálunk, elakadhat a lélegzetünk Durica Katarina beszámolójáról a dunaszerdahelyi maffiáról, és a rendes lányokról, akik csendben sírnak.

Érdekes, izgalmas, néha megdöbbentő, nehéz és mély, máskor szórakoztató történetek olyan nevektől, akik garanciát jelentenek arra, hogy érdemes meghallgatni, amit el akarnak mondani neked.

Itt hallgathatod meg!

20 perccel a jövőbe

A technológiai fejlődés és ennek hatása az emberekre. Lehetőségek, spekulációk, kívánságok, félelmek. Ha érdekel a tudomány, nem hagy hidegen a sci-fi, szívesen gondolkodsz azon, hogy vajon milyen is lesz az a bizonyos „hogyantovább” az emberiségnek, akkor ez lesz a te podcastod!

Tűzjelző tapéta, lépegető Kalasnyikov-robot, ökotudatos kínai katonalégylárva, bionikus tappancsokkal felszerelt cicák, orosz intenret, tehén tinder.

Van itt minden, amitől elröpül az a 20 perc, amíg kisúrolod a fürdőszobát.

Itt hallgathatod meg!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást