A magyar párok anyagi élete: titkos tartalékok, elsunnyogott vásárlások, közös kassza

A magyar párok anyagi élete: titkos tartalékok, elsunnyogott vásárlások, közös kassza

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A magyar párok anyagi élete: titkos tartalékok, elsunnyogott vásárlások, közös kassza / 4. oldal

Az egyik magyar bank megbízásából készített reprezentatív kutatás megvizsgálta a magyar párok anyagi életét – ebből kiderült, hogy bár a többség közös kasszát üzemeltet a párkapcsolatán belül, valójában szinte mindenkinek vannak titkai a partnere előtt, ha az anyagiakról van szó. De vajon milyen kiadásokról nem nyilatkozunk szívesen még a szerelmünk előtt sem?

Titkok a párkapcsolatban

Örök vitatéma, hogy szabad-e titkot őrizni a párkapcsolatunkat illetően – úgy tűnik, a megkérdezettek negyede szerint ezzel nincs probléma. A kérdőívet kitöltők 22%-ának van olyan félretett pénze, amiről nem tud a partner, és a megkérdezettek 27%-ban nyilatkoztak úgy, hogy volt ilyen jellegű megtakarításuk korábban.

Alacsonyabb arányban ugyan, de eltitkolt tartozások is akadnak: 15%-ban nyilatkoztak úgy a felmérésben résztvevők, hogy korábban elhallgattak egy tartozást, 6% pedig jelenleg is titkolózik a partnere előtt. 

Ezeken vitatkozunk

A pénz fontos vitapont a párkapcsolatokban, és egészen addig nem okoz komoly problémát, amíg valóban csak vitatkozunk, egyeztetünk róla – ugyanakkor a statisztikák szerint az egyik leggyakoribb válóok az anyagiakra vezethető vissza.

Ezt mutatja az is, hogy minden második párnál a leggyakoribb vitakérdés az anyagiakat illetően a kiadásokra vonatkozik, jellemző módon abban nem értenek egyet a felek, mennyit költhetnek.

A megkérdezettek harmada örülne annak, ha a párja körültekintőbb lenne, ha a pénzügyekről van szó, tehát kevesebbet és megfontoltabban költene, míg 22% éppen ennek ellentettjére vágyik, és azt akarja, hogy a partnere kicsit lazábban kezelje a kiadásokat. 

A kutatást a Budapest Bank végezte.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»