Könnyen elkészíthető, egyszerű, de annál fenségesebb saláta. Ha húsmentes finomságra vágysz, a virslit egyszerűen hagyd ki belőle. Úgy is nagyon finom lesz.
Ha vendégeket vársz, az alapanyagokat megtöbbszörözve egész seregletet lakathatsz jól vele.
Ez a saláta önmagában is nagyon finom, de sültekhez is adhatod. Virslihez is remek választás.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 nagy lilahagyma
- só
- 1 kis doboz sovány tejföl
- 5 evőkanál light majonéz
- 1-2 szál főtt frankfurti virsli
Elkészítés:
A virslit megfőzzük, vékony karikákra vágjuk.
A burgonyát alaposan megmossuk. Sós vízben héjastól megfőzzük, majd héját leszedve karikára vágjuk.
A lilahagymát megtisztítjuk. Nagyon vékony karikára szeleteljük.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint megsózzuk. Óvatosan belekeverjük a felkarikázott főtt burgonyát, a lilahagymát, és a virslit.
A lilahagymás burgonyasalátát 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.