Életmód / Ezotéria

Levegő jegyű vagy? Akikkel a szerelemben a leginkább kompatibilis vagy

Levegő jegyű vagy? Akikkel a szerelemben a leginkább kompatibilis vagy

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha levegő jegyű vagy?

Levegő és víz

A levegő jegyű emberek kezdeményezőek, hiszen nagyon nyitottak a világra és valóban szerteágazónak mondhatjuk a figyelmüket. Ez inspirálóan hathat a víz jegyűekre, akik inkább a befogadásért, érzékenységért és a gondoskodásért felelnek a párkapcsolatokban.

Nem annyira mindent elsöprő, mint inkább érzelmes lehet egy víz és levegő jegyű ember párkapcsolata, és ez általában a levegő eleműeket kezdi el zavarni egy bizonyos idő letelte után. Ha a gondolatokat esetleg tettek is követik, akkor viszont a víz jegyűek nem tudnak megbocsátani, és sajnos ebben az esetben tönkremegy a kapcsolat.

 

Levegő és föld

Érdekes lehet ez a párosítás, mert bár az elemek szerint akár működhetne is a dolog, valójában a nehézkes föld elem nem igazán tud mit kezdeni a könnyed levegővel. Utóbbiak mindenbe belekapnak, szertelenek, érdeklődőek, ember centrikusak, míg a föld eleműek stabilitásra, nyugalomra, biztonságra vágynak.

Ezt sajnos nem kaphatják meg azoktól, akiknek lételemük a mozgalmasság. Ugyanakkor megvan a ragaszkodás – egy ideig – a párkapcsolatban, mert a levegő eleműek szeretnek visszatérni a föld jegyűek nyújtotta biztonságba.

 

Levegő és levegő

Különleges, felemelő és intellektuális lehet két levegő elemű ember kapcsolata. Mivel ugyanazokat a dolgokat szeretik, hasonlóan gondolkoznak az élet kérdéseiről, mégis számos újdonságot tudnak egymásnak mutatni, meglehetősen sokáig képesek fenntartani a másik érdeklődését.

Gond inkább akkor szokott bekövetkezni, amikor a tettek mezejére kell lépni és valóban oda kell tenniük magukat: a levegő jegyű embereknek nem erősségük a határozottság, a tettrekészség, márpedig időnként ez is elengedhetetlen a komoly jövőképpel rendelkező párkapcsolatokban.

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást