Levegő jegyű vagy? Akikkel a szerelemben a leginkább kompatibilis vagy

Levegő jegyű vagy? Akikkel a szerelemben a leginkább kompatibilis vagy

Címlap / Életmód / Ezotéria / Levegő jegyű vagy? Akikkel a szerelemben a leginkább kompatibilis vagy

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha levegő jegyű vagy?

Levegő és víz

A levegő jegyű emberek kezdeményezőek, hiszen nagyon nyitottak a világra és valóban szerteágazónak mondhatjuk a figyelmüket. Ez inspirálóan hathat a víz jegyűekre, akik inkább a befogadásért, érzékenységért és a gondoskodásért felelnek a párkapcsolatokban.

Nem annyira mindent elsöprő, mint inkább érzelmes lehet egy víz és levegő jegyű ember párkapcsolata, és ez általában a levegő eleműeket kezdi el zavarni egy bizonyos idő letelte után. Ha a gondolatokat esetleg tettek is követik, akkor viszont a víz jegyűek nem tudnak megbocsátani, és sajnos ebben az esetben tönkremegy a kapcsolat.

 

Levegő és föld

Érdekes lehet ez a párosítás, mert bár az elemek szerint akár működhetne is a dolog, valójában a nehézkes föld elem nem igazán tud mit kezdeni a könnyed levegővel. Utóbbiak mindenbe belekapnak, szertelenek, érdeklődőek, ember centrikusak, míg a föld eleműek stabilitásra, nyugalomra, biztonságra vágynak.

Ezt sajnos nem kaphatják meg azoktól, akiknek lételemük a mozgalmasság. Ugyanakkor megvan a ragaszkodás – egy ideig – a párkapcsolatban, mert a levegő eleműek szeretnek visszatérni a föld jegyűek nyújtotta biztonságba.

 

Levegő és levegő

Különleges, felemelő és intellektuális lehet két levegő elemű ember kapcsolata. Mivel ugyanazokat a dolgokat szeretik, hasonlóan gondolkoznak az élet kérdéseiről, mégis számos újdonságot tudnak egymásnak mutatni, meglehetősen sokáig képesek fenntartani a másik érdeklődését.

Gond inkább akkor szokott bekövetkezni, amikor a tettek mezejére kell lépni és valóban oda kell tenniük magukat: a levegő jegyű embereknek nem erősségük a határozottság, a tettrekészség, márpedig időnként ez is elengedhetetlen a komoly jövőképpel rendelkező párkapcsolatokban.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást