Ez lett a világ 8 legbarátságosabb városa 2014-ben

Ez lett a világ 8 legbarátságosabb városa 2014-ben

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ez lett a világ 8 legbarátságosabb városa 2014-ben

A Condé Nast Traveler magazin olvasói 2014-ben is megszavazták, melyek a világ legbarátságosabb és legbarátságtalanabb városai. Mindkét élmezőnyt bemutatjuk neked, de szerintünk érdemes a „jóval” kezdeni. Jöjjenek tehát a legbarátságosabb city-k!

8. Barcelona, Spanyolország

„Eredeti és csodálatos. Elbűvölő, gyönyörű és befogadó város” – fogalmaztak az olvasók Katalónia legnagyobb városáról.

„A helyiek melegszívűek, udvariasak, és tele vannak élettel” – teszik hozzá a helyről, amely az egyik látogató szerint a jellegzetes flamenco ritmusára lüktet. A szerkesztők pedig hozzáteszik, hogy ha már ott vagy, akkor nézd meg közelebbről az elegáns Egaña Oriza éttermet.

7. Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

„A világ leglenyűgözőbb városa. A természet, a hegyek, illetve a sziklás és a homokos tengerpartok tökéletes elegye” – állapították meg a gyakorlott utazók, akik úgy vélik, hogy ez a hely egyedülálló nőknek is tökéletes célpont, hiszen még éjszaka is teljesen biztonságos. 

A bennfentesek javasolják, hogy ne szorítkozz csupán a városközpontra. Az Athlone kerületben színpompás piacok várnak mennyei zöldségekkel és gyümölcsökkel.

6. Sziemreap, Kambodzsa

Noha a magával ragadó tájak és a finom ételek is mellette szólnak, a CN Traveler közönsége szerint „az emberek a legfantasztikusabbak” erre.

„A kambodzsaiak alkalmazkodó képessége és udvariassága örök emléket jelent” – írta valaki a fórumra. Tudtad, hogy a történelmi romváros közvetlen közelében, akár a Raffles Grand Hotel d’Angkor-ban is megszállhatsz?

5. Sydney, Ausztrália

Nemcsak „a világ legszebb nagyvárosa” címet érdemli ki a lélegzetállító kikötőkkel és partszakaszokkal, hanem itt lakik a világ egyik legkedvesebb és legsokszínűbb népe is. 

„Mindig annyira segítőkészek” – kommentálta egy olvasó tapasztalatból. Mielőtt elindulsz, jó, ha tudod: a kaja miatt nem kell aggódnod, mert az is pompás.

4. Dublin, Írország

„Ez a pezsgő város a könyvmolyok álma” – jegyezte meg valaki. Különösen ajánlott azoknak is, akik a lapozgatás mellett az emberek társaságát is élvezik.

Elvégre könnyen előfordulhat, hogy betérsz egy italra egy hagyományos pubba, s a végén azon kapod magad, hogy már öt órája cseverészel egy vadidegen helyi lakossal.

3. Charleston, Amerikai Egyesült Államok

A különleges gyöngyszemként is emlegetett város kiváló helyet biztosít, hogy megismerd a legendás „déli vendégszeretetet”. Sokan annyira beleszeretnek, hogy odaköltözést fontolgatnak.

A történelmi városka gazdag kultúrával, eredendő bájjal és mennyei falatokkal szolgál a butikok és művészeti galériák rajongóinak.

2. Victoria, Kanada

Annyi látnivaló akad itt, hogy legalább egy hétre van szükséged az alapos szétnézéshez.
Bringázz végig a Galloping Goose-on, figyeld az embereket a Moka House Coffee-ban ülve, iszogass bort a Beacon Hill Park-ban, nézd meg a bálnákat a vízben… – osztogatják a tanácsokat, akiknek ez már csípőből megy.

1. Melbourne, Ausztrália

Ezek az ausztrálok tudnak valamit! „A világ egyik legklasszabb városa. Bővelkedik kulturális lehetőségekben és zöldellő parkokban.
Az ittenieknek ráadásul elképesztően jó humorérzékük van, tehát nem unalmas iránymutatásokkal fognak téged elkalauzolni a nyüzsgő éjszakában
Sokan csak úgy hivatkoznak rá, hogy a „cool főváros”. (Ne feledd: „cool” nélkül, tehát hivatalosan Canberra birtokolja ezt a címet!)
Melyik város tetszett meg neked a legjobban a felsoroltak közül? Hová mennél el szívesen? Várjuk kommentben!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!