Lépések a boldogság felé

Lépések a boldogság felé

Címlap / Életmód / Egészség / Lépések a boldogság felé

Azt mondják, az ember életében az igazi boldogság csupán rövidke pillanatokra jelentkezik. Ezen lehetne vitatkozni, így mi összegyűjtöttük azokat, amiket ha betartasz, talán egy lépéssel közelebb kerülsz a harmonikus, kiegyensúlyozott élethez.

Ahhoz, hogy napjaink boldogságban és derűben teljenek, nagy erőfeszítéseket kell tennünk. Sajnos nem úgy megy, hogy hirtelen elhatározzuk, hogy ezentúl könnyedek leszünk: azért keményen meg kell dolgoznunk, és bizony, gyakran visszaesünk, egész egyszerűen azért, mert így éltük le eddigi életünket. Lássuk, miken kéne változtatnunk, hogy felülemelkedhessünk mindennapi problémáinkon és megtaláljuk boldogságunk kulcsát!

Ne a körülményeket okold!

Sok bosszúságunk származik abból nap mint nap, amire automatikusan azt mondjuk, hogy ha nem olyanok lettek volna a körülmények, akkor másképp alakult volna minden. Való igaz, olykor becsúszik egy-egy véletlen, de általában csakis magunkat okolhatjuk, ha valami nem úgy jön össze, ahogy azt előre elterveztük. Sajnos az emberekre jellemző, hogy megpróbálnak mindent hárítani, ahelyett, hogy mélyen magukba néznének. Hogy mit kéne tenned? Fedezd fel magadban az erőt, hogy változtatni tudj, mivel ha nem megfelelőek a körülmények körülötted, akkor tedd azzá őket! Melós munka, és ha tényleg mindent beleadsz, de mégsem sikerül, akkor legalább a lelkiismereted tiszta.

Ne mások hibájára összpontosíts!

Te is sokat idegeskedsz mások miatt? Ezzel nem vagy egyedül! Viszont lerakhatsz egy terhet, ha elfogadod, hogy ők egyszerűen ilyenek. Senki sem tökéletes, Te sem. Ha valaki nem úgy viselkedik, gondolkozik, ahogy azt elvárnád, akkor ne húzd fel magad, hiszen nem vagy az ő helyzetében, nem tudhatod, mit miért csinál, vagy miért úgy viselkedik, ahogy.

Fogadd el embertársaidat hibáikkal együtt, és összpontosíts inkább arra, ami pozitív bennük. A lényeg, hogy csakis önmagaddal szemben legyenek elvárásaid, ne másokkal, így nem érhet csalódás. Hagyd, hogy mindenki úgy éljen és viselkedjen, ahogy az neki tetszik, ne pedig úgy, ahogy az neked lenne jó. Meglátod, ha mások állandó figyelésétől és a bosszankodástól megszabadulsz, azt fogod észrevenni, hogy egyre kevésbé zavarnak más emberek, ezáltal elfogadóbbá, együttérzőbbé válsz.

Vedd észre és értékelt az apró örömöket!

Találtál egy kis pénzt egy rég használt kabátodban? Vagy egy kis édességet a szekrényben? Rád mosolygott egy idegen? Megcsapott a tavaszi illat és érzed már a napfény erejét? Ne vedd ezeket alapvető dolgoknak, próbálj meg úgy tekinteni rájuk, mint ajándékra, és örülj nekik, és szívd magadba az érzést!

Ha valami nagy dologra vársz, és közben nem élvezed magát az életet, úgy a boldogság csak ritkán legyint meg. Tekint úgy a világ dolgaira, mintha először látnád őket, így folyton rácsodálkozhatsz, valójában nem is olyan szörnyű, ami körülvesz. Tanuljunk egy kicsit a kisgyerekektől!

Becsüld meg azt, amid van!

Sajnos mi, emberek, mindig többet és jobbat akarunk, mint amink van. Több pénzt, nagyobb autót, szebb házat, stb. Ami pedig már megadatott, annak elfelejtünk örülni és megbecsülni. Nehéz dolog megszerezni valamit, de még nehezebb, hogy azt értékeljük is. Ráadásul sokszor nem is azt hajszoljuk, amire valójában vágyunk.

„ Sok ember horgászik egész életén keresztül anélkül, hogy tudná: nem is a halat keresi.” És itt a titok: sokan azért akarnak például több pénzt, mert azt hiszik, ezzel hozzájuthatnak a boldogságukhoz, aztán egy kis idő elteltével rácsodálkoznak, mégse lett az övék. Nem tudják, hogy rossz helyen keresték.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást