Lehet merevedése a nőnek? A tudósok is vitatkoznak a női orgazmuson

Lehet merevedése a nőnek? A tudósok is vitatkoznak a női orgazmuson

Címlap / Szerelem / Szex / Lehet merevedése a nőnek? A tudósok is vitatkoznak a női orgazmuson / 2. oldal

Még az orvos-szexológusok sem jutottak dűlőre, hogy pontosan minek és hogyan kell történnie odalent a csúcspont eléréséhez. A Clinical Anatomy című szaklapban megjelent tanulmány alaposan kivesézi – pontosabban kihüvelyezi – a lehetőségeket. A tudományos háttér megismerése után neked is lehetőséged lesz tudatosabban szemlélni a testedet.

Van egyáltalán hüvelyi orgazmus?

Nemrégiben találkozhattál a hírrel, miszerint hüvelyi orgazmus nem is létezik. Nos, ez ugyancsak Puppóék tanulmányából származik, akik úgy találták, hogy az általuk „női pénisznek” hívott női merevedési szervkomplexum nem a hüvelyben található.

Ennélfogva szerintük helytelen hüvelyi orgazmusról beszélni – az csúcspont ugyanis csak a csikló ingerlésével váltható ki. Sőt, a kutatópáros odáig merészkedett, hogy azok a hölgyek, akik állításuk szerint kétféle orgazmusra képesek, csupán a média megtévesztésének áldozatai lettek.

Barry R. Komisaruk, a Rutgers Egyetem professzora azonban megjegyezte az eredmények kapcsán, hogy a két Puppo elfelejtette figyelembe venni, hogy a hüvelyre és a méhszájra gyakorolt enyhe nyomás más hatást vált ki az érzékelésért felelős agyi régióban, mint a klitoriszhoz köthető élmény.

Amíg a szakértők vitatkoznak, mi inkább azt javasoljuk, hogy próbáld ki élesben a dolgot!

Abszolút rejtély a női orgazmus

A szexológia területén tehát a régóta használatos, köznyelvben is elterjedt kifejezések lassan létjogosultságukat vesztették. Lényegében már a csikló sem aktuális, hiszen „klitorális komplexként” kellene rá hivatkozni.

„Nincs is bizonyítékunk arra, hogy egy nő egyáltalán képes lehet az orgazmusra bármilyen ingerlés hatására.

Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a női orgazmus létezik, és a felvilágosítóknak meg a terapeutáknak tisztában kell lenniük az egyelőre feltérképezhetetlen sokféleségével” – magyarázta Debra Herbenick, a Bloomington Egyetem Közegészségügyi Iskolájának kutatója a Reuters hírügynökségnek. A tudományos vita végkövetkeztetése tehát az, hogy mindenki hallgasson a saját tapasztalataira és ösztöneire ezen a téren, mert a női orgazmusnak nincs konkrét receptje.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»