Innen tudod, hogy megromlott a liszted – Sok a tévhit

Innen tudod, hogy megromlott a liszted – Sok a tévhit

Címlap / Otthon / Háztartás / Innen tudod, hogy megromlott a liszted – Sok a tévhit / 2. oldal

Jó tudni, hogy ezt a fajta hozzávalót három hónapig érdemes felhasználni, ha szobahőmérsékleten tárolod, és nagyjából egy évig, ha hűtőben vagy fagyasztóban tartod. Ugyanez a helyzet a zabliszttel is. Éppen ezért lehet, hogy jobban jársz, ha inkább zabot vásárolsz, és azt darálod le, ha épp szükséged van rá.

A teljes kiőrlésű liszthez hasonlóan az olyan alternatívák is gyorsan romlanak, mint a mandulaliszt vagy a kókuszliszt: ugyanígy három hónapig érdemes őket fogyasztani. A hűtőben ezek csak fél évig állnak el.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a liszted mióta porosodik a szekrény mélyén, egyszerű minőségteszttel is megállapíthatod, hogy jó-e még: szagold meg!

A lisztnek nem szabadna, hogy bármilyen szaga legyen, így ha érzel valamit, akkor a liszted valószínűleg már nem megfelelő fogyasztásra.

Aggódni azonban nem érdemes: nagy bajod nem lesz, ha lejárt lisztet fogyasztasz, maximum az, amit sütöttél belőle, nem lesz olyan finom. Csak szélsőséges esetben betegedhetsz meg tőle: előfordulhat, hogy egy bizonyos penész által termelt úgynevezett mikotoxinok kerülnek a szervezetedbe, ezek már okozhatnak rosszullétet – de az a liszt, amiben sok a mikotoxin, úgy fog bűzleni, hogy nem kerüli el majd a figyelmedet. Forrás

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást