Így lehet csodásan loknis a hajad

Így lehet csodásan loknis a hajad

Címlap / Stílus / Haj / Így lehet csodásan loknis a hajad

Sokan egyenesen gyűlölik, hogy göndör a hajuk, pedig megfelelő ápolással mindenki könnyen megzabolázhatja rakoncátlan tincseit. Most eláruljuk, hogy lehet neked is csodásan loknis a hajad!

Megfelelő ápolás

A göndör haj szerkezeténél fogva hajlamosabb a töredezésre, és a kiszáradásra, amin az eszeveszett hajszárítás és vasalás sem segít. Ennél fogva mindenképpen szükség van a gondos ápolásra, ami legfőképpen megfelelő balzsamhasználatban, és heti kétszeri, olajos hajpakolás alkalmazásában nyilvánuljon meg.
Továbbá nem maradhat el a rendszeres igazítás sem, az elhalt hajvégeket le kell vágatni, s egyúttal meg kell kérni a fodrászt, hogy a fazont is szedje rendbe, ez ugyanis a göndör haj esetében szintén rendkívül fontos.

Óvatos gondozás

A haj nedvesen még inkább sérülékeny, ezért rendkívül óvatosan kell kibontani a kusza szálakat. Semmi értelme nincs a göndör hajat mosás előtt megfésülni, mert így csak tömegével fogod kitépni a hajszálakat, és meg is sérted a felszínüket.
Ha a balzsam nem elég, használj olyan kimosást nem igénylő terméket, ami egyben segíti is a fésülést, így sokkal könnyebben ki tudod bontani a tincseket.

Szárítás kontra száradás

A göndör haj akkor lesz a legszebb, ha hagyod magától megszáradni. Persze erre nem mindig van lehetőség és idő, de nagyon fontos, hogy sose töröld jóformán szárazra a formázás előtt. Bőven elég, ha a tincsekről óvatosan felitatod a vizet, használsz némi hajvégápolót, majd ritka fogú fésűvel átfésülöd a hajadat.
Tehetsz rá némi habot is, de tényleg csak keveset, hogy összeálljanak a tincsek. Ugyanakkor sokaknak a hajvégápoló is elegendőnek bizonyul, elvégre ez a termék is könnyen összefoghatja a loknikat.

Megfelelő szárítás

Ha nincs rá módod, hogy hagyd magától megszáradni a hajadat, akkor jöhet a szárítás. Kifejezetten göndör hajra fejlesztették ki a diffúzort, ezt a hajszárító végére erősíthető, fésűre emlékeztető kiegészítőt.
A diffúzor lényege, hogy segítségével a meleg levegő nem fújja szét a tincseket, hanem egyben tartja. Sőt, ha a tincseket úgy szárítod, hogy egészen felnyomod a hajtövekig a szálak végét, miközben előrehajtod a fejedet, akkor még göndörebbnek, dúsabbnak hat majd a frizurád.

Hétköznapi ápolás

A göndör haj két hajmosás között nem igényel túl sok odafigyelést, hiszen nagyon könnyen lehet belőle szép frizurát készíteni. A feltűzött tincsek szépen aláomlanak, de a lófarokra, vagy éppen a kócosra készített kontyra sem lehet panasz.
Ha pedig úgy érzed, hogy elfeküdted a hajadat, vagy éppen kezelhetetlennek érzed, nedves kézzel, vagy vizet permetezve zabolázd meg a szálakat, de sose fésüld szárazon a frizurádat.

Ha unod a göndörséget

Végül, de nem utolsó sorban a változatosság gyönyörködtet, és igaz ez a frizuránkra is. Ha már unod, hogy őrülten göndör a hajad, akkor érdemes nedvesen befonnod és hagynod, hogy így száradjon meg.
Míg az egyenes hajúaknak könnyen kidobja a hullámokat a kibontás után a frizurájuk, addig neked sokkal tovább fognak megmaradni a hullámos tincsek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást