A palacsintát szinte mindenki szereti. Többnyire édesen ismerjük. Érdemes sósan is kipróbálni! A spenótos palacsinta különösen finom!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dl szénsavas ásványvíz
- 30 dkg friss spenót
- só
- olaj a sütéshez
- 1 kis doboz sovány tejföl
- 5 dkg feta sajt
Elkészítés:
A vastag ereitől megszabadított spenótot sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Pici tejet adunk hozzá. Botmixerrel pürésítjük.
A többi tejből, tojásból, lisztből, szénsavas ásványvízből pici só hozzáadásával palacsinta tésztát készítünk. Hozzákeverjük a pürésített spenótot is.
A szokott módon megsütjük a palacsintákat.
A feta sajtot villával összetörjük, majd összedolgozzuk a tejföllel. A spenótos palacsintákat ezzel fetás-tejfölös krémmel kenjük meg.
Egy kiadós leves után remek második fogás, de vacsorára önmagában is jó.