A legszebb, természet ihlette tojásdíszítési technikák

A legszebb, természet ihlette tojásdíszítési technikák

Címlap / Otthon / A legszebb, természet ihlette tojásdíszítési technikák

Mindig megpróbálom a lehető legjobban beosztani az időmet, de sokszor még így is több a teendőm, mint ahány órából áll a napom – éppen ezért imádom a kész díszeket. Ezeket évről évre bármikor elővehetem, egy gyors frissítést követően pedig már mehetnek is a helyükre. Ha mégis tudok időt szakítani egy kis extra dekorálásra, akkor a természetesség felé húz a szívem. Az alábbi tojásdíszítési technikák szerintem csodálatosak, és talán téged is inspirálnak majd az idei húsvéti dekoráláshoz!

Tollas dekorációk

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha sikerül madártollakat vásárolnod, akkor ráragaszthatod őket a tojásokra, vagy a megszórhatod velük a díszt, amit készítettél, de találni már a hobbiboltokban nagyon élethű, madártollas matricákat is, amiket villámgyorsan ráragaszthatsz a kifújt vagy főtt tojásra. Ezen felül lehetőséged van a festésre, a nyomdázásra és persze a decoupage technika is kiváló alternatíva, ha fényes és látványos húsvéti tojásokat szeretnél az asztalodra tenni.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Természetes festékek

A húsvéti díszek sokszor már attól is természetközeliek lesznek, ha a színezés során nem mesterséges anyagokat használsz fel. A régi, hagyományos piros tojást szinte mindig a vöröshagyma héjának segítségével festették meg, a díszt pedig a különféle levelek, virágok adták. Nagyon egyszerűen nyomdázhatsz te is a tojásokra ezzel a kissé elfeledett, de annál izgalmasabb technikával.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Nincs más dolgod, mint egy régi nejlonharisnyával rászorítani a frissen szedett leveleket, virágokat a tojásra. Az így kapott csomagokat főzheted is, de ha már eleve főtt tojással dolgozol, akkor elég áztatni a megszínezett lében.

Utóbbihoz nincs másra szükséged, mint 10-15 db vöröshagyma héjára és egy kevés vízre. A főzés során a héjakból csodálatos rozsdavörös szín távozik, ami az áztatás során szépen megszínezi a tojásokat. Minél több héjat használsz, és minél tovább áztatod a tojásokat, annál intenzívebb lesz a szín.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha elkészültél a remekművekkel, akkor érdemes kevés zsiradékkal áttörölni a felületüket, így csodaszép, fényes tojásokat kapsz majd. Persze nem csak a vöröshagyma héját használhatod fel, természetes színezék a kurkuma, a gyömbér, a cékla, az áfonya, a petrezselyem, de még a kávé is.

Virág- és levélminták

A jól megválasztott szalvétákkal gyönyörű natúr lehet a végeredmény a decoupage technikával is. Bár a tojás ívelt formáját nem a legegyszerűbb bevonni, sokat segítenek az apró minták, amiket nem olyan bonyolult ráncosodás nélkül felvinni a felületre. A decoupage-hoz a szalvétán felül egy ecsetre és egy adag ragasztóra lesz szükséged, amit csupán párszáz forintért beszerezhetsz.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A szalvétán a mintát a lehető legkisebb széllel vágd körbe, illeszd a natúr vagy befestett tojáshéjra, majd a beragasztózott ecset segítségével simíts rá a felületre. Hagyd megszáradni (ebben a segítségedre lehet egy tojástartó), és már fel is használhatod a dekorálás során.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást