Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

A 10 legszebb királyi esküvői ruha

A 10 legszebb királyi esküvői ruha

Meghan Markle és Harry herceg 2018-az esküvője az angol királyi család történelmének újabb grandiózus pillanata volt. A királyi esküvőkön mindig akad olyan vendég, aki kitűnik a tömegből szerencsétlen ruhaválasztásával, vagy vicces kalapjával, de ilyenkor az egész világ a menyasszonyi ruhára koncentrál. Meghan Markle ruhája szép volt, egyszerű és mint ilyen, elég felejthető is. Nézzük azonban, melyik 10 királyi esküvőn hordott olyan csodálatos ruhakölteményt az ara, amit a mai napig emlegetünk.

Grace Kelly monacói hercegnő

Grace Kelly, kora egyik legszebb nője, az ünnepelt hollywood-i filmcsillag 1956-ban ment hozzá Rainier monacói herceghez, egy mesebeli esküvő keretében.

A taftból és selyemből készült ruhát a színésznő kedvenc jelmeztervezője álmodta meg és Grace Kelly olyan gyönyörű volt benne, hogy a mai napig a világ legszebb menyasszonyaként emlegetik.

 

Kate Middleton cambridge-i hercegné

Kate Middleton nagyban inspirálódott Grace Kelly ruhakölteményéből, így nem csoda, ha a második helyen az ő menyasszonyi ruhája áll.

A derékban húzott csipkeruha klasszikus eleganciájával nyűgözte le a közönséget, melyhez – nagyon okosan – Kate csak egy picike csokrot fogott, hogy a virág ne takarja el.

 

Claire Lademacher luxemburgi hercegnő

A milliomos felmenőkkel rendelkező német szépség élete nagy napján egy Ellie Saab által tervezett, testhezálló csipkeruhában mondta ki a boldogító igent Luxemburg hercegénel.

A ruha több ezer darab csipkevirágból állt, melyeket ezüst cérnával varrtak össze.

 

Jetsun Pema bhutáni királyné

A fiatal királyné igai egzotikus szépség, mintha egy mesekönyvből lépett volna ki.

A buddhista hagyományoknak megfelelően a királyi esküvőt egy kolostorban tartották és az országban három napon át tartott az ünnepség.

A királynő gyönyörű és üdítő látvány volt a bhutáni tradicionális népviseletben.

 

Charlène Wittstock monacói hercegné

Egy újabb monacói hercegné, a szépséges Charléne igazán méltó módon viszi tovább a gyönyörű monacói hercegnék stafétabotját.

A dél-afrikai úszónő – aki nem máshoz, mint Grace Kelly fiához ment feleségül – Gyönyörű Armani ruhája visszafogott eleganciája miatt vonult be a köztudatba.

 

Letizia Ortiz spanyol királyné

Az újságíróból lett királyné ruháját Manuel Pertegaz spanyol divattervező alkotta.

Az uszály majdnem 5 méter hosszú volt, a ruha magas gallérja pedig igazán királyi megjelenést kölcsönzött a szépséges menyasszonynak, így téve felejthetetlenné az alkotást.

 

Suthida tájföldi királyné

Suthida története igazi tündérmese, hiszen légiutaskísérőből lett először a monarchia biztonsági főnöke, majd Tájföld királynője.

A királyhoz, Maha Vajiralongkornhoz egy fényes rózsaszín kosztümben ment feleségül, mely európai szemmel nézve nem egy szokványos viselet, de kétségkívül szép volt benne.

 

Ariana Makonnen, Etióp királyné

Az amerikai írónő 2017-ben ment feleségül Joel Dawit etióp herceghez, akivel egy szórakozóhelyen ismerkedett meg.

Az esküvői ceremónia az etióp ortodox hagyományok szerint zajlott és a díszes, szűk felsőrészből és laza szoknyából álló modern ruhán remekül mutatott a királyi palást.

 

Lalla Salma, Marokkó hercegnője

Az addig mérnökként dolgozó hercegnő volt az első, aki szakított a marokkói hagyományokkal és fedetlen arccal mutatkozott esküvőjén.

2002-ben keltek egybe a főváros, Rabat királyi palotájában és a vőlegény, 6.

Mohamed király méltán volt büszke haladó szellemű feleségére.

 

Sayako Kuroda, japán nori hercegnő

Sayako Kuroda és Yoshiki Kurodagot 2005-ben esküdtek meg Tokióban.

A menyasszony Japán Nori hercegnője volt és feladta királyi címét, hogy hozzámehessen szerelméhez.

Az ara egy elefántcsontfehér, egyszerű A-vonalú ruhát viselt, fehér kesztyűvel, melyben elragadó volt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást