Esküvő / Szerelem

A 10 legrosszabb ok a házasságra – Terhesség, családi nyomás, adókedvezmény

A 10 legrosszabb ok a házasságra – Terhesség, családi nyomás, adókedvezmény

Váratlan terhesség

Ez ijesztő és komoly helyzet, de semmiképpen sem ok arra, hogy oltár elé álljatok. Hány olyan házasságról hallottunk már, ahol egybekeltek, mert „besikerült a gyerek”. Ezeknek döntő többségében a pár mindkét tagja boldogtalan lesz. Lehet, hogy gyermeked apja felnő a feladathoz és családdá váltok, de csak akkor menj hozzá, ha már biztos vagy ebben.

Régóta együtt vagytok

Egy hosszú kapcsolat és a házasság két külön dolog. Míg előbbit pár nap alatt felgöngyölítheted, utóbbit sokkal komplikáltabb befejezni. Én majdnem kilenc évig voltam együtt az egyik exemmel és azóta is áldom az eget, hogy nem házasodtunk össze, mert borzasztó házasság lett volna, egy még szörnyűbb válással. Csak azért, mert évek óta együtt vagytok, még nem kell összeházasodni.

A család ezzel nyaggat titeket

Az idősebb korosztály még úgy nőtt fel, hogy a házasság inkább volt egy szükséges társadalmi lépés, mint romantikus egybekelés. Bármilyen idegesítő is a nyaggatásuk, a boldogító igent magad miatt mondd ki, ne a családod miatt.

Spontán esküvő ellenérvek
Arand/istockphoto.com

Vallás vagy társadalmi nyomás

Ma már ritka, hogy két fiatal azért házasodik össze, mert vallási meggyőződésük szerint csak házastárssal élhetnek szexuális életet, de előfordul. A társadalmi nyomás még gyakoribb, hiszen „elvárja”, hogy a felek összeházasodjanak, akkor is, ha ők teljesen jól érzik magukat a papír nélkül is.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást