A 8 legragaszkodóbb kutyafajta: egy lépést sem tesz meg a gazdija nélkül

A 8 legragaszkodóbb kutyafajta: egy lépést sem tesz meg a gazdija nélkül

Címlap / Életmód / Család / A 8 legragaszkodóbb kutyafajta: egy lépést sem tesz meg a gazdija nélkül / 2. oldal

4. Mopsz

Nagyon barátságos és nyugodt természettel rendelkezik a mopsz, ezért azt sem bánja, ha egész nap pihentek a kanapén. Sőt, ezt élvezi igazán!

A mopszok ugyanis híresek ragaszkodó természetükről, és arról, hogy ők aztán igazi társasági lények, de nem érik be akárkivel: csakis és kizárólag akkor boldogok, ha a gazdival lehetnek. Próbáld meg letenni az öledből, nem fog tetszeni neki!

istockphoto.com

5.
Kis olasz agár

Az agárról rögtön a gyorsaság jut eszünkbe, de ha megismered a kis olasz agárt, nem ez az első, amire asszociálsz majd róla!

Ez a különleges szépségű kutya ugyanis rendkívül játékos, tele van szeretettel, és lényegében mindent azért csinál, hogy lenyűgözze vele gazdáját. Nem az a független típus, sőt, valójában nagyon is függ attól, hogy a gazdája épp milyen hangulatban van, és ha kilépsz az ajtón, biztos, hogy a hazatérésedig ott fog várni.

capsuki/istockphoto.com

6. Dobermann

Ez a házőrző kutya valójában kívülről tűnik csak távolságtartónak, de a személyiségét tekintve igazi szeretetbombával van dolgunk! A doberman ugyanis azért jó őrzőkutya, mert mindent el akar követni a gazdája védelméért.

Csak akkor nyugodt, ha téged biztonságban tudhat, egyébként viszont ha választhatna, inkább a lakásban lenne veled, és pihenne az oldaladnál. Miközben persze egyik szemét az ajtón tartja!

Hakase/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

4 hozzászólás

 • Józsefné Ézsiás
  2021.03.08., 08:55

  A németjuhászt kifelejtettétek…. Az én kutyámnál ragaszkodóbb lényt még nem ismertem, pedig ő a huszadik kutyám… Igazi “egyemberes” kutya……

  Válasz
 • Gabriella
  2021.03.10., 11:01

  Skót juhászkutyám volt. Nagyon ragaszkodó fajta és rendkívül intelligens. Kizárólag nekem engedelmeskedett, egyemberes kutya.

  Válasz
 • Noma Lilla
  2021.04.28., 10:22

  A Shar-pei is ide sorolnám, kimondottan gazdacentrikusak!

  Válasz
 • janika
  2021.04.28., 17:02

  a lekrkaszkodób a Hónaly Kutya. Az mindiklyön veled kivéveha levékod. de kutyát levákni nemlehet meraz álat kinnszás. Íty a Hónaly Kutya a lekjob barát de büdösis tud leni

  Válasz

Írj egy hozzászólást