A legnépszerűbb szavak, amikre a magyarok rákerestek googleban – Na mi áll az első helyen?

A legnépszerűbb szavak, amikre a magyarok rákerestek googleban – Na mi áll az első helyen?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legnépszerűbb szavak, amikre a magyarok rákerestek googleban – Na mi áll az első helyen?

A legnagyobb keresőnk minden évben nyilvánosságra hozza bizonyos statisztikáit – ezek közül mindig nyilvánosak a legnépszerűbb keresési találatok. Idén sem volt ez másként, most is átböngészhetjük, globálisan és országunkra levetítve mire voltunk a legtöbbször kíváncsiak, avagy mire kerestünk rá a legtöbbször.

A legnépszerűbb keresések 2019-ben 

Az elmúlt évben az abszolút toplista az alábbiak szerint alakult: első helyen állt az önkormányzati választás, második helyen Andy Vajna, harmadikon pedig a Notre-Dame. A negyedik helytől filmes témák uralták a listát: a Love Island után a tragikusan fiatal elhunyt Cameron Boyce, 20 éves színész került az ötödik helyre, majd hatodikként az Exatlon ügyességi vetélkedőre voltak kíváncsiak az emberek.

Töretlen népszerűségnek örvend a Black Friday is, ami a hetedik helyre futott be, és ami után ismét a filmek felé kanyarodtunk: nyolcadikként végzett a Csernobil című sorozat. Kicsit kilóg a sorból, ám mégis kilencedik helyre jutott a berlini fal leomlása, végül pedig a politika zárta a sort: az európai parlamenti választás adataira is rengetegen voltak kíváncsiak.

Az abszolút toplistán túl készültek magyar összesítések sorozatokra, sporteseményekre, könyvekre, mozifilmekre, de még fesztiválokra, telefontípusokra, receptekre és diétákra is. 

A könyv toplistát a Trónok harca vezette és a Miután című könyv követte. Hasonlóan romantikus a folytatás is a Két lépés távolság című szépirodalmi könyvvel. Az első tízben szerepel még a Meg se kínáltak, A szürke ötven árnyalata és a Csernobili ima is, de hazai sikerként könyvelhetjük el a Bogyó és Babócát, ami a nyolcadik helyen végzett az országos könyvkeresési toplistán.

A sorozatok élén a korábban is említett Csernobil szerepelt, második helyre futott be a Drága örökösök, míg a harmadik helyet a Mintaapák foglalhatta el. A sorozatok között is felbukkan a Trónok harca, ám míg a könyv első helyen végzett, addig a sorozat „csak” a negyedik helyet tudta elfoglalni. Népszerű sorozatnak számít továbbá a The Mandalorian és az Eufória is, valamint a Rick és Morty, illetve a Leaving Neverland

A sorozatokat követően a mozifilmeket is rangsorolta a Google: első helyen a Joker, másodikon a Miután, harmadikon pedig a Marvel kapitány végzett. Sokan voltak kíváncsiak a Volt egyszer egy Hollywood-ra és a Bosszúállók Végjátékára is. Az Aquaman a hatodik, míg az Anabelle harmadik része a kilencedik helyen végzett a mozifilmek között. 

A diétákat illetően sem tudjuk visszafogni magunkat, még mindig rengetegen dőlnek be az aktuális trendeknek ahelyett, hogy alapjaiban reformálnák meg az étrendjüket, életmódjukat. Mindezt jól példázza a keresőlista is: az űrhajós és regenor diétát a keto diéta követte, tehát egyértelműen az éppen divatos, hasonló alapelvekre építő fogyókúrák hódítanak. Sokan próbálkoznak kisebb-nagyobb trükkökkel is, amit jól mutat, hogy az almaecet diéta a tizedik, a tojás diéta pedig a hatodik helyen végzett, de népszerűek a problémaorientált fogyókúrák is: az epe diéta a nyolcadik, a koleszterin diéta pedig a hetedik helyen végzett.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!