Életed során háromszor vagy magányos – Minden szakaszban másképp

Életed során háromszor vagy magányos – Minden szakaszban másképp

Címlap / Életmód / Lélek / Életed során háromszor vagy magányos – Minden szakaszban másképp

A magány nem feltétlenül egyenlő az egyedülléttel. Nagyon sokszor megesik, hogy valakinek van párkapcsolata, de ettől még teljesen egyedül hagyva érzi magát, nem találja azokat, akikkel beszélgethetne, és végül önmagába zárkózik.

A megértés és a kedvesség hiánya komoly lelki szomorúságot okozhat, ezzel együtt depresszió jelenhet meg, és a fizikai aktivitás is lelassul. Szakértők úgy vélik, hogy életünk során háromszor vagyunk igazán nagy veszélyben ezen a téren. Mindegyik szakaszban egy kicsit máshogy, más erővel hat ránk az egyedüllét érzése.

A húszas éveid során

Ebben az életszakaszban olyan nehézségekkel találkozol, amilyenekkel korábban sosem kellett szembe nézned. Meg kell hoznod a jövődre vonatkozó döntéseket, amelyek az egész életedet befolyásolják.

Párt keresel, családot alapítasz, és a társadalmi elvárásoknak is próbálsz eleget tenni.

Ennek kapcsán nagyon sok huszonéves fiatal érzi azt, hogy egyedül maradt, eltévedt, és nincs fény az alagút végén.

Magány érzése a 20-as években
AleksandarNakic/istockphoto.com

Ilyenkor a rengeteg bizonytalan tényező vált ki szorongást, pláne, ha a környezetünkben olyan személyek vesznek körül minket, akik látszólag sikeresek és boldogok. Ennek kapcsán egyre kevésbé érezzük azt, hogy beszélhetünk a valódi érzéseinkről. Falakat húzunk magunk köré, és hiába vannak barátaink, akkor is magányossá válunk az álarc alatt.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást