Ezek a legkönnyebben és legnehezebben idomítható fajtiszta kutyák

Ezek a legkönnyebben és legnehezebben idomítható fajtiszta kutyák

Címlap / Életmód / Család / Ezek a legkönnyebben és legnehezebben idomítható fajtiszta kutyák / 2. oldal

A legmakacsabbak:

Afgán agár

Szó sincs arról, hogy ezeknek a méltóságteljes, elegáns és királyi módon viselkedő kutyáknak gondot okozna, hogy megértsék, mit akar tőlük a gazdájuk. Az afgán agár a kimondottan intelligens fajták közé tartozik, ám intelligenciájához hatalmas önállóság tartozik, kevésbé van meg benne az igény arra, hogy gazdái utasításait kövesse. A szakértők szerint, mivel ezek a kutyák igazi egyéniségek, szabad szellemek, ugyanakkor mindenek felett hűségesek és érzékenyek is, érdemes kreatív technikákat és sok-sok pozitív visszacsatolást bevetni a képzésük során.

Basenji

A basenji egy kistermetű afrikai vadászkutya, mely kiváló szaglásáról és látásáról ismert. Noha értelmi képességeik kiemelkedőek, az érdeklődésüket gyorsan elvesztik, így a tréningjük sok türelmet kíván meg. Az afgán agárhoz hasonlóan független személyiségek, és nem viselik jól, ha megpróbálsz rájuk erőltetni valamit. Egy basenji esetében érdemes hagyni, hogy ő tegye meg az első lépést, máskülönben úgysem sikerül majd rávenned arra, amit akarsz.

Basset hound

Ez az ölelnivaló külsejű eb eredetileg vadászkutyának lett kitenyésztve, aki ha egyszer szagot fog, azt nyomban követni is kezdi. Noha intelligens, hűséges és fegyelmezett, nyugodt természetű, elképesztően makacs is tud lenni, és a tréningre is csak addig figyel, amíg valami fontosabb dolgot nem talál magának. Ilyenkor visszanyerni a figyelmét elég komoly kihívás lehet.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást