Ezek a legkönnyebben és legnehezebben idomítható fajtiszta kutyák

Ezek a legkönnyebben és legnehezebben idomítható fajtiszta kutyák

Címlap / Életmód / Család / Ezek a legkönnyebben és legnehezebben idomítható fajtiszta kutyák

A leggyorsabban tanulók:

Border Collie

A collie szót a skót nyelvben a juhászkutyákra használják, a border collie-kat pedig ezen a tájon tenyésztették ki. Ezek a hihetetlenül intelligens kutyák igazi bajnokok, ha a tanulásról van szó: felfogásuk gyors, memóriájuk pazar, és egyszerűen imádják, ha örömet okozhatnak a gazdájuknak. Egy beszámoló szerint a legelső juhászkutya-bemutatón, amit 1873-ban tartottak Walesben, a közönséget teljesen lenyűgözték a border collie-k, akik hibátlanul reagáltak nem csak a vezényszavakra, de a különféle kéz- és füttyjelekre is.

Német juhász

Kordában tartja a nyájat, őrzi a rá bízott területet, kiszagolja a kábítószert, sarokba szorítja a bűnözőket vagy éppen gyengéden tereli látássérült gazdáját. Ezek a kutyák gyakorlatilag bármilyen rájuk bízott feladat ellátására képesek. Nem véletlen, hogy a német juhász a világ egyik legnépszerűbb kutyafajtája, a szakemberek azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy mivel rendkívül erős a védő ösztön benne, ezeknek a kutyáknak a tréningjét érdemes minél korábban elkezdeni.

A maratoni kiképzés persze nem való egy kölyöknek, de kimagasló intelligenciája miatt játékos formában napi 5-10 percet már ilyenkor is oktathatod őket.

Pappilonok

Ezek az aprócska, mókás külsejű ölebek nagy meglepetést tartogatnak azoknak, akik csak egy elkényeztetett kiskutyát látnak bennük. Nem csak értelmesek, de nagyon tanulékonyak, együttműködőek, és általában véve vidám, játékos személyiségek, akik mindig benne vannak valami új dolog megtanulásában. Mivel kimondottan fontos számukra a mentális stimuláció, ezek a kutyák igénylik is, hogy feladatokat kapjanak és gondolkodniuk kelljen. Éppen ezért érdemes lehet akár valamilyen kutyás sportot is kipróbálni velük, mert élvezni fogják a kihívásokat.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást