Az 5 legkényelmesebb csizma fazon a hideg hónapokra – lelőhelyekkel

Az 5 legkényelmesebb csizma fazon a hideg hónapokra – lelőhelyekkel

Címlap / Stílus / Divat / Az 5 legkényelmesebb csizma fazon a hideg hónapokra – lelőhelyekkel

Az idei csizmadivat nem tér el túl sokban a tavalyitól, ami jó hír lehet számodra, ha hozzám hasonlóan szereted a kényelmes darabokat. Ugyan idén már beruháztam egy blokksarkú bokacsizmára, ezt a fazont inkább a különlegesebb alkalmakra tartogatom, az átlagos hétköznapokra jöhetnek a jól bevált, komfortos és meleg darabok. De melyek is azok a fazonok, amik kihagyhatatlanok a szezonban?

Aprócska sarokrész

A sarok mérete természetesen meghatározó a kényelem szempontjából, de az idei szezonban egyáltalán nem kell aggódnod, ha szívesen viselnél egy kicsit laposabb sarkú, mégis meleg és trendi csizmát. A klasszikusnak mondható fazon továbbra is nagyon divatos, ráadásul minden szárhosszban könnyedén beszerezheted.

A kényelmet szem előtt tartva jobban jársz, ha olyan csizmák mellett voksolsz, amiknek a sarokrésze nem túl kemény, merev, illetve legalább részben bélelt. Ez ugyanis az a terület, ami sokszor feltöri a lábunkat – akár a lapos fazonok esetében is.

Fotó

1 – Reserved, 19 995 Ft.
2 – Mango, 17 995 Ft.
3 – Ecipo, 25 490 Ft.
4 – H&M, 9 995 Ft.

Lapos bokacsizmák és bakancsok

Már a tavalyi évben is meglehetősen sok bakancs bukkant fel a kínálatban, de idén aztán tényleg berobbantak a köztudatba ezek a kényelmes és praktikus alapdarabok. Itt is válogathatsz a hosszok között, hiszen léteznek magasabb szárú bakancsok is, de a trendeket tekintve talán a kicsivel boka fölé érő darabok azok, amik kifejezetten népszerűek.

A szárhossz azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy a bakancsok nagyon kényelmesek és egyértelműen praktikus viseletnek számítanak az őszi-téli szezonban. 

Fotó

1 – Deichmann, 17 900 Ft.
2 – AboutYou, 14 490 Ft.
3 – Tamaris, 29 990 Ft.
4 – Ecipo, 33 090 Ft.

Gumicsizma

Néhány éve még meglehetősen kínos dolog volt a gumicsizma, aztán újra felfedeztük ezt a hihetetlenül praktikus, és manapság már kifejezetten sokoldalú alapdarabot.

A gumicsizmák nagyon kényelmesek és mintha direkt az átmeneti évszakokra találták volna ki őket.

Távol tartják a vizet, a gumirétegnek köszönhetően megfelelően szigetelnek és a tisztításuk, karbantartásuk is rendkívül egyszerű. Ha nagyon fázós a lábad, akkor beszerezhetsz bélelt gumicsizmákat is, és ezeket a darabokat a téli hónapokban is bátran viselheted.

Fotó

1 – Answear, 7 990 Ft.
2 – Deichman, 7 990 Ft.
3 – AboutYou, 23 990 Ft.
4 – Ecipo, 28 500 Ft.

Magas talpú cipők

A tavaszi és nyári trendek már egyértelműen előre vetítették, hogy az idei hideg hónapokban számíthatunk a magas talpú csizmák és bakancsok megjelenésére. Így is lett! Örömhír ez azoknak, akik úgy szeretnének magasabbnak tűnni, hogy a kényelemről és a divatról a legkevésbé sem akarnak lemondani.

De nem csak ezekből a szempontokból vizsgálva bizonyulnak ideális választásnak a magas talpú csizmák és a sneakerek – segítenek távol tartani a vizet és a hideget. A magas talpaknak köszönhetően jóval nehezebb egy ilyen fazonú cipőben felfázni, ráadásul arra is sokkal kisebb az esély, hogy vizes lesz a zoknid.

Fotó

1 – HM, 9 495 Ft
2 – Ecipo, 32 990 Ft.
3 – CCC, 12 500 Ft.
4 – Tamaris, 27 990 Ft.

Telitalpú csizmák

Ugyan nem a kényelmes csizmák győztesei a telitalpú cipők, ha fontos számodra, hogy magas sarkút viselj, akkor jó választás rájuk voksolni az őszi időben. Hasonlóan népszerűek a vastag tömb-és blokksarkak is a csizmákat illetően, és ha nem túl magasak, akkor ezek a fazonok is ideálisak lehetnek számodra. Azonban talán náluk is kényelmesebbek a telitalpú csizmák, hiszen gyakran jobban eloszlatják a terhelést, ami ránehezedik a lábfejünkre, miközben magas sarkút viselünk.

Persze, ha a kényelem a mérvadó számodra, akkor ezeknél a fazonoknál sem jó ötlet kifejezetten magas darabokat válogatnod, mert úgy érvényét veszti az eredeti szempont. 

Fotó

1 – Zapatos, 6 400 Ft.
2 – Ecipo, 29 250 Ft.
3 – Ecipo, 55 040 Ft.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást