Kikapcsolódás / Szórakozás

8 szuper táncos film, amit legalább egyszer látnod kell

A Wall Street pillangói

A tavalyi év egyik legnépszerűbb filmjét muszáj látnod, ha még nem tetted! Ramona New York egyik legelitebb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a gazdag férfiak százezreket költenek el napi szinten.

Azonban a lányok ennek az összegnek csak töredékét látják, egy nap pedig megelégelik, hogy mindenki csak kihasználja őket.

Előállnak hát az évszázad egyik legnagyobb átverésével, és hiszikény ügyfeleiket különféle cselekkel csalják tőrbe, hogy még több pénzt szerezzenek tőlük. Az üzlet nagyon jól megy, de ahol a kapzsiság felüti a fejét, valaki könnyen hibát ejt…

Dirty Dancing – Piszkos tánc

A listánkon ez a klasszikus film is helyett kapott, hiszen még 33 év elteltével is az egyik legnépszerűbb táncos alkotásról van szó. A 60-as években Baby egy luxus nyaralóhelyre utazik családjával, akik előszeretettel irányítják élete minden területét.

A lánynak viszont a tánc jelenti a legtöbbet, ezért amikor megismeri Johnnyt, a jóképű tánctanárt, nem tud távol maradni tőle. Fülig beleszeret, és amikor a férfi partner nélkül marad egy nagy verseny előtt, Baby azonnal vállalkozik a szerepre.

A közös gyakorlások során pedig a lány érzései viszonzásra találnak.

Balerina

Íme egy újabb cuki animációs film, amit a gyerekekkel együtt megnézhettek! Félicie, aki egy franciaországi árvaházban él, egyetlen nagy szenvedéllyel rendelkezik: mindene a tánc. A kislány egész életében arról álmodozott, hogy egy nap az ország leghíresebb balerinája lesz, ezért legjobb barátjával szökési kísérletbe fognak, hogy Párizsba juthassanak.

A fények városában Félicie-nek aztán a vártnál nagyobb kihívásokkal kell megküzdenie, hogy kihozza magából a maximumot, és ő lehessen a párizsi opera prímabalerinája.

Fekete hattyú

Ha egy kicsit elgondolkodtatóbb, elvontabb filmet keresel, amiben szintén helyet kap a tánc, válaszd a Fekete hattyút! Nina rendkívül visszahúzódó, félénk balerina, aki mégis elnyeri a Hattyúk tava előadásának főszerepét.

Szinte minden tökéletes lenne, de a rendező nem biztos abban, hogy a fekete hattyút is elég jól életre tudja kelteni a lány. Elvégre ehhez a karakterhez egészen más egyéniség szükséges (a fehér az ártatlanság, a fekete a csalfaság szimbóluma), de fontos, hogy mindkettőt ugyanaz a balerina adja elő.

Lily, egy másik táncoslány talán jobb választás lenne a szerepre, ez a versengés pedig mindkét lányból előhív olyan tulajdonságokat, amelyek létezéséről nem is tudtak!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást