Fánkot nem csak akkor lehet enni, ha éppen a farsangi időszakban járunk, de ha már közeledik a február, összegyűjtöttünk néhány szuper receptet!
3/5 Fahéjas fánk
Csak egy kis fahéjas cukor, semmi több. Egyszerű, de nagyszerű!
Hozzávalók: 2 csésze liszt, ¾ csésze cukor, 2 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál fahéj, ½ teáskanál szerecsendió, 1 teáskanál só, ¾ csésze tej, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1-2 liter olaj a sütéshez, ½ csésze cukor és 2 teáskanál fahéj a szóráshoz.
Elkészítés: Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, míg egy másikban a tojást, a tejet és a 2 evőkanál olajat. Az utóbbi keveréket add a száraz alapanyagokhoz, majd keverd simára a tésztát. Szaggass köröket az ujjnyi vastagra nyújtott tésztából és lyukaszd ki a közepüket, majd hagyd állni 15 percet a korongokat. Bő olajban süsd ki a fánkokat, és készíts cukorból és fahéjból szórást hozzá.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!